Deze glutenvrije en koolhydraatarme vanillecake is ideaal als snel ontbijt of een plakje tussendoor. Je kunt deze cake ook van te voren maken, in plakjes snijden en dan in porties invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack of ontbijt klaarliggen. Het is namelijk zo ondooit als je het nodig hebt!
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng in een kom de droge ingrediënten: amandelmeel, kokosmeel, zoetstof , bakpoeder en vanille poeder.
Klop in een andere kom de eieren luchtig. Voeg daarna de gesmolten boter toe en laat goed mixen in een keukenmachine of handmixer. Voeg nu de yoghurt toe en mix kort.
Giet de mengsels in een kom en mix op een lage stand tot een egale massa zonder klontjes.
Voeg als laatste de blauwe bessen toe en schep ze er met een lepel rustig doorheen.
Giet het cakebeslag in de vorm en bak de vanillecake in ongeveer 50 minuten gaar.
Notities
Macro's per plak cake:188 kcal 2,3 gr khd 16 gr vet 6,6 gr eiwit