Ga terug Email Link
pulled pork met red coleslaw

pulled pork met red coleslaw

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Marineren 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • grote ovenschaal

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kg procureur
  • olijfolie

Kruidenmix

  • 1 tl gemalen komijn
  • een tl chilipoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • een tl paprikapoeder
  • 1 tl zout en peper
  • 30 gram bruine suiker

Marinade

  • 30 gram bruine suiker
  • 500 ml koud water
  • 1 eetlepel kruidenmix
  • 3 eetlepels zout
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook in plakjes

Coleslaw

  • 200 gram fijngesneden rodekool
  • 1/2 winterwortel geraspt
  • 4 takjes peterselie grofgehakt
  • 45 gram mayonaise
  • 1/2 eetlepel appel azijn
  • 1 Ć  2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepel selderiezout
  • zout en peper naar smaak
  • robuust brood om te serveren
  • optioneel: barbecuesaus of mayonaise

Instructies
 

  • Begin een dag van te voren. Roer voor de kruidenmix alles door elkaar.
  • Voor de marinade roer je het zout door het koude water tot het is opgelost.
  • Voeg de kruidenmix, het laurierblad, knoflook en de bruine suiker toe en roer goed.
  • Spoel de procureur af, snijd overtollig vet weg en doe hem in een bak die je af kunt sluiten. Zo'n zip diepvrieszak werkt ook heel goed. Ik gebruikte een 3 literzak.
  • Giet de marinade bij de procureur en sluit de bak of zak goed af. Zorg dat de procureur helemaal onder staat. Ik bewaarde de zak in de deur van de koelkast en laat dit een dag en een nacht marineren.
  • Haal de procureur uit de marinade en dep goed droog. Verdeel de rest van de kruidenmix over de procureur en wrijf het goed in.
  • Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en leg de procureur in de ingevette ovenschaal.
  • Steek een vleesthermometer in het dikste gedeelte en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat zo'n 4 uur garen, afhankelijk van de grootte, tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  • Verhoog dan de temperatuur naar 150 graden Celsius en haal het aluminiumfolie eraf als de procureur een kerntemperatuur heeft van 80 graden.
  • Laat hem garen tot hij een kerntemperatuur heeft van rond de 90 graden. Dat lijkt vrij hoog maar doordat hij zo lang gemarineerd heeft, wordt hij absoluut niet droog en juist malser van langer garen. Maak je dus ook geen zorgen als hij wat warmer wordt dan dat.
  • Laat de procureur vervolgens nog minimaal een half uur in aluminiumfolie rusten.
  • Roer een dressing van de mayonaise, de azijn, de mosterd en het selderiezout.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper en proef of er eventueel nog mayonaise, mosterd of azijn bij moet.
  • Schep vervolgens de kool, wortel en peterselie door elkaar.
  • Schenk dan de dressing erover en meng alles goed. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Trek de procureur uit elkaar met 2 vorken, het moet makkelijk uit elkaar vallen, net als draadjesvlees.
  • Schep tenslotte wat coleslaw op een snee brood, leg de pulled pork erop en genieten maar!
Trefwoord coleslaw, pulled pork