Ga terug Email Link
sperziebonen salade met gamba's

Sperziebonen salade met gamba's

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 gele paprika's
  • 500 gram reuzegarnalen diepvries, ongepeld en ontdooid
  • 50 gram rucola
  • olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook

Tomatenpesto

  • 1 potje zongedroogde tomaten 280 gram
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • eventueel extra olijfolie
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd de paprika's in brede repen.
  • Verhit een grillpan zonder olie.
  • Kook de sperziebonen beetgaar in ruim water.
  • Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met 1 mespunt geroosterd paprikapoeder, wat peper en zout
  • .Bestrijk de buitenkant van de paprika met een dun laagje olie.
  • Leg ze in de grillpan en draai ze regelmatig. Laat ze grillen tot ze zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Doe ondertussen de zongedroogde tomaten inclusief olie uit het potje in de blender of foodprocessor met de kaas, basilicum en pijnboompitten.
  • Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe en eventueel wat zout.
  • Pel de garnalen, dep ze goed droog en meng ze met de resterende paprikaolie en pers de teen knoflook erboven.
  • Haal de paprika uit de pan en grill de garnalen kort totdat ze mooi roze zijn.
  • Giet de sperziebonen af en spoel met koud water.
  • Schep alles op een grote schaal, meng de rucola erdoor en maak af met wat pesto.
Trefwoord gamba, pesto, sperziebonen, zongedroogde tomaten