Snelle chocoladecake met noten karamel en sprinkles
Met dit recept zet je binnen 10 minuten 2 heerlijke chocoladecakes in de oven die je daarna kunt decoreren naar wens! Ik geef je 2 variaties
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
decoratietijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
- 230 g bloem
- 350 g suiker
- 100 g cacaopoeder
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 1/2 tl baking soda
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 240 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten
- 2 tl vanille extract
- 240 ml kokend water
chocoladelaag en gekarameliseerde noten
- 100 g pure chocolade in stukjes
- 150 g gemengde noten geroosterd
- 150 g suiker
- 1 el water
- sprinkles om te decoreren
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet 2 cakevormen of brownievormen in en bekleed met bakpapier.
Meng de bloem met de suiker, het cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
Klop de eieren los met de melk, zonnebloemolie en het vanille extract.
Doe het eimengsel bij het bloemmengsel en roer dit door elkaar. Voeg tenslotte het water toe en verdeel het beslag over de 2 vormen.
Bak de cakes 35 minuten in het midden van de oven en controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken en te kijken of deze er schoon uit komt. Laat de cakes afkoelen.
Doe 75 g van de pure chocolade in een kom en smelt deze au-bain marie of met intervallen van 10 seconden in de magnetron en doe de rest van de chocolade erbij.
Verdeel de gesmolten chocolade over één van de cakes en bestrooi met sprinkles.
Maak karamel door de suiker met het water op hoog vuur aan de kook te brengen en te laten karameliseren tot een mooie goudbruine kleur.
Schep de noten erdoorheen en zorg dat alle noten met een laagje karamel bedekt zijn en schep dit over de andere cake. Laat het goed afkoelen.
Trefwoord bloem, cacao, cake, chocolade, karamel, noten, suiker