Volkoren pasta met zalm, aubergine en raapsteeltjes
Een lekkere en makkelijke maaltijd voor doordeweeks: deze volkoren pasta met zalm, aubergine en raapsteeltjes smaakt iedereen!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 350 g volkoren penne
- 2 blikjes zalm uitgelekt en schoongemaakt
- 1 ui gesnipperd
- 6 teentjes zwarte knoflook gepeld en in stukjes
- 2 aubergines in blokjes
- 2 bosjes raapstelen in grove stukjes gesneden
- 200 g creme fraiche
- peper en zout
- 2 el olijfolie
Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en zwarte knoflook op laag vuur.
Doe de aubergine erbij en bak op laag vuur tot deze gaar is. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gaar.
Voeg, wanneer de kooktijd van de pasta bijna voorbij is en de aubergine gaar, de raapstelen toe en roerbak mee tot ze iets geslonken zijn.
Doe de creme fraiche en iets van het kookwater bij de aubergine en breng op smaak met peper en zout.
Schep er tenslotte de zalm en pasta doorheen en serveer direct.
Trefwoord aubergine, pasta, penne, raapstelen, zwarte knoflook