Ga terug Email Link
hamburger met feta en peterselie

Hamburgers met feta en peterselie

Heerlijke sappige hamburgers met feta en peterselie op een goedgevuld broodje met groenten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Snack
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 g half om half gehakt
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 ei
  • 50 g havermout
  • 100 g feta verkruimeld
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 uien in ringen
  • 2 courgettes in plakjes
  • 1 komkommer in plakjes
  • hummus
  • Turks brood of hamburgerbroodjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel de courgette over de bakplaten, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de courgette in 20 minuten gaar.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de ui op zacht vuur langzaam garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het gehakt met de peterselie, het ei, de havermout, feta, paprikapoeder, knoflookpoeder en oregano in een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  • Vorm er 4 hamburgers van en verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  • Bak ondertussen het Turkse brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrijk een stuk brood met hummus, beleg met de courgette, komkommer en uien en leg een hamburger erop. Dek af met de bovenkant van het brood.
Trefwoord brood, courgette, feta, hamburger, komkommer, peterselie