Ga terug Email Link
miso gehaktballetjes met ketjapsaus

Miso gehaktballetjes in ketjapsaus

Deze miso gehaktballetjes met ketjapsaus zijn heerlijk smeuïg in een dikke stroperige saus. Het is een perfect borrelhapje of smakelijk bij nasi!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 500 g gehakt
  • 60 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el miso
  • 1 el tamari sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Saus

  • 60 ml ketjap manis
  • 250 ml water
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 el honing
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1,5 el maizena
  • extra: geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

  • Begin met de gehaktballetjes. Doe alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie in een kom en meng dit tot één geheel.
  • Rol er gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van.
  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin op middelhoog tot hoog vuur.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat ze nog zo'n 20 minuten garen.
  • Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten behalve de maizena en sesamzaadjes in een steelpan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Maak een papje door de maizena met 2 à 3 eetlepels water door elkaar te roeren.
  • Voeg dit al roerende met een garde aan de ketjapsaus toe om klontjes te voorkomen.
  • Laat de saus nog kort verder koken tot het de gewenste dikte heeft.
  • Schep de miso gehaktballetjes om met de ketjapsaus en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.