Vijgen hapjes

Vijgen hapjes

Ik zoek altijd naar lekkere bakrecepten! Soms komt er ineens iets in me op doordat ik iets gelezen heb qua smaken dat is blijven hangen of ik zie heerlijke recepten voorbij komen in tijdschriften, kookboeken of Pinterest. Inspiratie is voor mij overal. Nu zie je regelmatig dadels in baksels voorbij komen maar vijgen niet zo vaak. Terwijl ik die een stuk lekkerder vind dan dadels. Dus ik ging aan de slag om een lekker recept met vijgen te maken en kwam op deze vijgen hapjes! Ze zijn supersnel klaar en heel erg lekker!

Ingrediënten en bereidingswijze vijgen hapjes

Voor 16 stuks

  • 130 gram zachte roomboter
  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 190 gram bloem
  • 380 gram gedroogde vijgen
  • 1 kaneelstokje
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm (ongeveer 20×20) in en bekleed hem met bakpapier.
  2. Klop de boter, basterdsuiker en kaneel tot een luchtig en romig mengsel.
  3. Meng de bloem erdoor en schep het in de bakvorm. Druk het aan en bak het in ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen.
  4. Doe de vijgen, het kaneelstokje, de kristalsuiker en 375 ml kokend water in een pan. Meng alles goed en breng het aan de kook.
  5. Laat het vervolgens op laag vuur 20 minuten sudderen tot de vijgen zacht zijn en de hoeveelheid water met 1/3 is verminderd.
  6. Haal het kaneelstokje eruit en pureer het met de staafmixer tot een gladde massa.
  7. Giet het vijgenmengsel over de bodem en zet het nog 10 minuten in de oven.
  8. Laat de vijgen hapjes afkoelen en snijd in vierkantjes.
vijgen hapjes

Ook zo gek op vijgen? Maak dan ook eens:

Ga jij deze vijgen hapjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.