Tortillacups met spicy bloemkool

Tortillacups met spicy bloemkool

No more boring meals

Bovenstaande quote ‘no more boring meals’ heb je, als je mijn blog volgt, vast al eens voorbij zien komen. Ik ben namelijk al vaker aan de slag gegaan met de Tex Mex producten van Santa Maria als bloginsider van Francesca Kookt. En nu ben ik gevraagd om een groot deel van het jaar ambassadeur te zijn van de Tex Mex producten. Vanaf deze maand vind je dus iedere maand 2 Tex Mex recepten op mijn blog. De eerste maand kregen we een vegabox met aan ons de uitdaging daar wat lekkers mee te maken. Ik trap af met deze tortillacups met spicy bloemkool.

tortillacups met spicy bloemkool

tortillacups met spicy bloemkool

Bloemkool

Ik vind bloemkool echt heel veelzijdig. Lekker geroosterd uit de oven, in een curry zoals in dit recept of in een heerlijke pasta. Je kunt er alle kanten mee op. Hij blijft ook lekker stevig als je hem niet te lang mee kookt. Daarom bedacht ik al snel dat ik de chili con carne kruidenmix best kon gebruiken om de bloemkool wat pit te geven. En zo ontstonden deze heerlijke tortillacups met spicy bloemkool. Je maakt hier een behoorlijke hoeveelheid mee maar geloof me, ze zijn zo op! Eet smakelijk!

Ingrediënten en bereidingswijze tortillacups met spicy bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 verpakkingen mini tortilla’s (Santa Maria)
  • 1 zakje chili con carne kruidenmix (Santa Maria)
  • geraspte oude kaas
  • zonnebloempitten
  • zonnebloemolie
  • extra: muffinvorm

tortillacups met spicy bloemkool tortillacups met spicy bloemkool tortillacups met spicy bloemkool

  1. Snipper de ui en snijd de rode paprika’s in blokjes.
  2. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
  3. Verhit in een ruime pan 2 eetlepels zonnebloemolie.
  4. Fruit de ui 1 minuut en voeg dan de paprika toe. Bak dit een paar minuten op middelhoog vuur.
  5. Doe dan de bloemkoolroosjes erbij en bak nog een paar minuutjes mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, 400 ml water en de kruidenmix toe.
  7. Breng aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer een half uur pruttelen tot de bloemkool beetgaar is.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
  9. Leg de tortilla’s kort in de magnetron en doe ze dan voorzichtig in de muffinvorm zodat er een bakje ontstaat.
  10. Vul de bakjes met het bloemkoolmengsel en bestrooi met kaas en zonnebloempitten.
  11. Bak dit nog 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  12. Serveer met een eenvoudige salade.

tortillacups met spicy bloemkool



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.