Taralli – krokante venkelkoekjes

Taralli – krokante venkelkoekjes

Deze taralli – krokante venkelkoekjes zijn heerlijke borrelhapjes en komen uit Puglia, de meest zuidelijke regio van Italië. Meest worden ze gekruid met venkelzaad maar soms ook met oregano, zwarte peper, chilivlokken. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Het is even een werk om te maken maar ik hou er wel van. Op een of andere manier is die herhalende beweging erg rustgevend. Goede mindfullness eigenlijk 🙂 Daarnaast zijn ze ook superlekker en passen ze goed bij een kaasplankje of bij de antipasti. Met dit recept maak je er ongeveer 100. Dat lijkt veel maar geloof me, deze taralli zijn zo op!

Ingrediënten en bereidingswijze voor Taralli – krokante venkelkoekjes

  • 500 gram bloem, type “00”
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 10 gram zout
  • 10 gram venkelzaad
  1. Doe de bloem in de mengkom van je mixer of in een gewone kom. giet er de olijfolie, het zout, de venkelzaadjes en tenslotte de witte wijn bij.
  2. Kneed het deeg goed door. Met de hand moet je minimaal 20 minuten kneden, met de standmixer is 10 minuten voldoende. Je gebruikt hiervoor een deeghaak. Het deeg moet glad en elastisch zijn.
  3. Dek het deeg af met plasticfolie en laat minimaal een half uur rusten op kamertemperatuur.
  4. Verdeel dan het deeg in kleine stukjes van 7 à 8 gram en rol met je vingertoppen van ieder stukje een slang van ongeveer 8 cm lang. Vouw de uiteinden over elkaar en druk iets aan. Leg ze op een schone theedoek.
  5. Breng vervolgens een pan water (zonder zout) aan de kook en kook de taralli per 12 tot ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
  7. Bak de taralli tenslotte in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen.
Bron: http://ricette.giallozafferano.it/Taralli.html


6 gedachten over “Taralli – krokante venkelkoekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.