Spinaziesalade met zoete aardappel en geitenkaas

Spinaziesalade met zoete aardappel en geitenkaas

Salades en eenvoud

Salades zijn voor mij het lekkerst als ze puur zijn van smaak met niet al te veel poespas. Eenvoudig met wat extra groenten erin zodat het ook lekker voedzaam is. Onlangs kreeg ik de lekkere geitenkaasjes van Zoë en Zazu om te proberen en naast de geitenkaashapjes met cranberry granaatappel compote die ik ermee maakte, is de kaas natuurlijk ook heerlijk in een salade! Ik gebruikte in deze spinazie salade de venkel geitenkaas en roosterde nog wat extra venkelzaad voor een intense venkelsmaak. Als je hier wat lekker vers brood bij eet, heb je er een heerlijke maaltijd aan. Maar als lunch is het ook super! De zoete aardappels kun je ook een dag van tevoren klaar maken want koud smaken ze ook prima. 

Spiinaziesalade met zoete aardappel en geitenkaas

Ingrediënten en bereidingswijze

Voor 2 personen

  • 4 flinke handen gewassen bladspinazie
  • 2 zoete aardappels, geschild en in frieten gesneden
  • 2 eetlepels taggiasche olijven
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 venkel geitenkaasje (Zoë & Zazu, verkrijgbaar bij AH)
  • 1 eetlepel olijfolie om te bakken
  • Fruitige olijfolie (bijvoorbeeld van Flor y Sabor)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Peper en zeezout
  1. Verwarm de oven of Airfryer op 200 graden Celsius.
  2. Schep de zoete aardappelfrieten om met 1 eetlepel olijfolie. 
  3. Rooster ze in de Airfryer in 15 minuten en in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verdeel de spinazie, olijven en zoete aardappelfrieten over 2 borden.
  5. Rooster het venkelzaad kort in een droge koekenpan.
  6. Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel over de salade. 
  7. Besprenkel de salade met olijfolie en citroen en strooi de venkelzaadjes erover. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.