Spiegelei koekjes

Spiegelei koekjes

De winkels liggen al weken vol met allerlei Paaslekkers en hoewel ik zelden koeken bij de supermarkt koop, vind ik bepaalde paaskoeken ontzettend lekker! Zoals die grote koeken met chocolade en spikkels erop maar ook deze schattige spiegelei koekjes! Het werd dus hoog tijd om die eens zelf te maken en wat werden ze lekker! Het koekje zelf is gemaakt van spritsenbeslag en daarop spuit je een toefje botercrème. Dan nog wat snoepjes of sprinkles erop en je bent klaar. Het recept voor spritsendeeg is trouwens van Cees Holtkamp en bekijk vooral zijn filmpje voor een instructie van het maken van spritsendeeg.

spiegelei koekjes

Paaskoekjes en gebak

Bakken voor Pasen vind ik heerlijk! Paas gebak ziet er meestal heel erg vrolijk uit met frisse kleurtjes en paashaasjes en kuikentjes! Hopelijk is het met dit jaar mooi weer op 1e en 2e Paasdag en dan kunnen de kinderen lekker buiten paaseitjes zoeken! Op 1e Paasdag brunchen wij normaal altijd met de schoonfamilie en dan neem ik meestal wat lekkers mee. Deze vielen goed in de smaak en ik geloof dat ik er wel een stuk of 10 achter elkaar heb opgegeten haha. Oeps… Maar ja, zo lekker zijn ze dus! Dit jaar gaan we gewoon online met elkaar brunchen en dat wordt vast ook hartstikke leuk! Kijk trouwens ook eens bij mijn overzicht met recepten voor een heerlijk Pasen voor meer inspiratie!

spiegelei koekjes

Tips

De roomboter voor de koekjes moet echt heel erg zacht zijn. Haal deze dus ruim op tijd ( minstens 2 uur van tevoren) uit de koelkast. Spritsendeeg is een wrijfdeeg en zorg er ook voor dat je het deeg superzacht wrijft totdat het wit wordt. Je moet het kunnen opspuiten en als je het niet goed doet, knalt je spuitzak uit elkaar. Gebruik dus zeker stevige spuitzakken! Het is sowieso een klusje dat best wat kracht vereist, dat opspuiten. Als je het filmpje dat ik hierboven heb gelinkt, goed bekijkt dan gaat het zeker weten lukken!

spiegelei koekjes

Details

Hoeveelheid

30 stuks

Bereiding

30 minuten

Oven

12 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 losgeklopt ei

  • 190 gram zachte roomboter (super super zacht!)

  • 100 gram witte basterdsuiker

  • 3 gram zout

  • 8 gram vanillesuiker

  • 125 gram gezeefde patentbloem

  • 125 gram gezeefde Zeeuwse bloem (eventueel te vervangen voor patentbloem

  • Voor de botercrème:

  • 150 gram roomboter

  • 50 gram witte basterdsuiker

  • 1 tl vanille extract

  • sprinkles, manna snoepjes of andere decoratie

  • Extra: spuitzak met grove kartelspuit, deegspatel, spuitzak met glad spuitmondje

bereidingswijze spiegelei koekjes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Stap 2 en 3 kunnen ook in de keukenmachine.
    Kneed het ei, de roomboter, basterdsuiker, zout en vanillesuiker door elkaar op een schoon werkblad.
  • Doe vervolgens de bloem erbij en wrijf het tussen je handen tot het een geheel wordt. Doe het deeg bij elkaar met een deegspatel.
  • Leg het deeg op je werkblad en wrijf met de onderkant van je hand het deeg heen en weer tot het helemaal wit wordt. Daar krijg je een mooier deeg van .
  • Doe het deeg in de spuitzak en spuit kleine rondjes in spiraalvorm van ongeveer 4 cm op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12 minuten aan de randen goudbruin en laat ze goed afkoelen.
  • Maak ondertussen de botercrème. Doe daarvoor de roomboter met de suiker en het vanille extract in de keukenmachine en laat dit 10 minuten draaien tot je een lichte en luchtige botercrème hebt.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit kleine rondjes op de koekjes.
  • Garneer de koekjes met wat sprinkles of andere decoratie!
spiegelei koekjes

Ga jij deze spiegelei koekjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.