Risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta

Risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta

Wat is risotto toch heerlijk comfort food! Ik kan het wel elke dag eten en er blijft altijd wel een restje over dat ik dan als lunch de volgende dag eet. Geen straf want de smaak is verrukkelijk! Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een intens zoete smaak en de gepofte knoflook voegt een extra dimensie toe aan de risotto. De combinatie van het romige van de ricotta en het zoute van de pecorino maakt deze risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta echt een topper! 

risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta

Ingrediënten en bereidingswijze risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta

  • 300 gram risotto rijst
  • 1 rode ui
  • 450 gram cherry (of cocktail) trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 100 gram ricotta
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • pecorino of Parmezaanse kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en strooi de blaadjes van 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm erover. 
  • Leg de ongepelde teentjes knoflook ertussen en besprenkel met olijfolie. 
  • Bestrooi de tomaatjes tenslotte nog met peper en zout en rooster ze 30 minuten in de oven. 
  • Bereid ondertussen de risotto. Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem. 
  • Doe de fijngesneden blaadjes van de resterende tijm en rozemarijn erbij en fruit ze ook. 
  • Doe dan de risotto rijst erbij en bak dit kort mee.
  • Blus vervolgens af met de wijn en laat de wijn al roerende verdampen op zacht tot middelhoog vuur. 
  • Schep dan beetje bij beetje de bouillon erbij en wacht iedere keer met toevoegen tot de vorige schep is opgenomen door de risotto rijst. 
  • Haal de geroosterde tomaatjes uit de oven en knijp de teentjes knoflook uit in een kommetje. Prak die vervolgens met een vork fijn en roer de tomaatjes en knoflook door de risotto.
  • Roer tenslotte de ricotta en 25 gram geraspte pecorino door de risotto en breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta eventueel met wat verse rucola.
  • Buon appetito! 

Gek op risotto? Bekijk dan ook deze recepten

Ga jij deze risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.