Risotto met broccoli en kruidenroomkaas

Risotto met broccoli en kruidenroomkaas

Van risotto recepten kun je er nooit genoeg hebben! Deze risotto met broccoli en kruidenroomkaas is eenvoudig om te maken en lekker romig door de roomkaas. Met risotto kun je trouwens alle kanten op qua vulling: groenten, vis, vlees, er zijn zoveel smaakcombi’s mogelijk. De broccoli kook je apart van de risotto beetgaar omdat het anders een soort broccolipuree wordt. Je kunt de broccoli eventueel ook roosteren in de oven voor extra smaak. Besprenkel de roosjes dan met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 20 – 25 minuten op 200 graden Celsius. 

Ingrediënten en bereidingswijze risotto met broccoli en kruidenroomkaas

  • 300 gram risotto
  • 500 gram broccoli
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • Olijfolie
  • Glas witte wijn
  • 900 ml kippenbouillon
  • 50 gram kruidenroomkaas
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • Peper en zout
  • paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas
  1. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui.
  2. Voeg de risotto rijst toe en bak even kort mee.
  3. Blus de risotto vervolgens af met de wijn.
  4. Schep telkens een lepel bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas een volgende lepel bouillon toe.
  5. Kook ondertussen de broccoli beetgaar.
  6. Als de rijst al dente (beetgaar) is, voeg je de kruidenroomkaas, broccoli en geraspte kaas toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met wat paprikapoeder en Parmezaanse kaas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.