Risoni met aubergine en feta

Risoni met aubergine en feta

 

Riso, risoni, orzo… deze pastasoort heeft verschillende namen en ziet er, zoals de naam al doet vermoeden, uit als rijst! Hij wordt dan ook vaak gebruikt voor een snelle ‘risotto’ maar ook in salades doet risoni het goed. Ik bereidde hem gewoon als pasta, met een gegrilde aubergine uit de oven en feta. Makkelijk, snel en vooral heel smakelijk!

risoni met aubergine en feta

Ingrediënten en bereidingswijze risoni met aubergine en feta

  • 300 gram risoni (AH)
  • 2 aubergines
  • ras-el-hanout (Arabisch kruidenmengsel, te koop bij AH of toko)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • een half potje taggiasche olijven (AH)
  • 100 gram feta
  • peterselie
  • 5 eetlepels gezeefde tomaten (passata)
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in maar niet door het vel heen.
  3. Leg de aubergines in een ovenschaal. Bestrooi dan met de ras el hanout kruiden en besprenkel met olijfolie.
  4. Rooster de aubergines vervolgens 20 minuten in de oven.
  5. Snijd de geroosterde aubergines in blokjes en breng ruim water aan de kook voor de risoni.
  6. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  7. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en fruit daarin de ui 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nog een minuutje mee.
  8. Voeg dan de in blokjes gesneden aubergine toe en bak rustig mee.
  9. Kook de risoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Doe de laatste minuten van de kooktijd de gezeefde tomaten bij de aubergines en laat zachtjes meepruttelen.
  11. Voeg tenslotte de olijven toe en breng op smaak met peterselie, peper en zout.
  12. Giet de risoni af en meng met de groente. Verkruimel de feta erover.
  13. Bestrooi de risoni met aubergine en feta nog met wat extra peterselie.

 



5 gedachten over “Risoni met aubergine en feta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.