Quiche met bloemkool, olijven en tonijn

Quiche met bloemkool, olijven en tonijn

Bloemkool is een van mijn favoriete groenten. Geroosterd uit de oven vind ik het heerlijk maar ook door een gerecht. Juist omdat het geen enorme uitgesproken smaak heeft, gaat het goed met heel veel andere smaken en kun je er hartstikke goed mee variëren. In deze quiche met bloemkool, olijven en tonijn ga je een beetje de Mediterrane kant op en het leuke is dat je er maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. En hou je niet van tonijn? Dan vervang je die gewoon voor amandelen of blokjes ham! Eet smakelijk! 

quiche met bloemkool, olijven en tonijn

Ingrediënten en bereidingswijze quiche met bloemkool, olijven en tonijn

  • 1 rol vers quiche- en taartdeeg
  • 2 sjalotjes
  • olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 25 gram groene olijven
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • een handvol peterselie
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 5 eieren
  • peper en zout

Zo maak je de quiche

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en haal het quiche- en taartdeeg uit de koelkast.
  2. Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes.
  3. Breng de bloemkoolroosjes in een pan met (gezouten) water aan de kook en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  4. Laat de bloemkool uitlekken.
  5. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  6. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes op middelhoog vuur.
  7. Snijd de olijven in stukjes en hak de peterselie fijn.
  8. Meng de bloemkool met de gebakken sjalotjes, de olijven, peterselie en uitgelekte tonijn.
  9. Breng alles op smaak met peper en zout.
  10. Bekleed een quichevorm met het quiche- en taartdeeg. Dit kan gewoon met bakpapier en al.
  11. Schep het bloemkoolmengsel op het deeg en verdeel het evenredig.
  12. Klopt de eieren met de kruidenroomkaas los en giet over de quiche.
  13. Bak de quiche met bloemkool, olijven en tonijn in 45 – 50 minuten goudbruin en gaar.

Nog meer maken met bloemkool? 

Ga jij deze quiche met bloemkool, olijven en tonijn maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.