Pilav met kip, snijbonen en rozijntjes

Pilav met kip, snijbonen en rozijntjes

Op zoek naar een steenoven

Wat hebben we genoten van leuke maar koude Paasdagen! De kinderen mochten bij beide opa’s en oma’s op zoek naar paaseieren en we aten lekker met zijn allen tijdens brunch én diner. We zijn al een tijd aan het nadenken over het aanschaffen van een steenoven voor in de tuin dus gisteren gingen we naar een demo want we willen goed weten wat de mogelijkheden zijn en wat we dan het beste kunnen kopen. Dan kan ik er ook kip in bereiden voor deze pilav met kip, snijbonen en rozijntjes.

Pilav met kip, snijbonen en rozijntjes

Pizza en meer

Want je kunt naast pizza’s natuurlijk nog veel meer dingen in een steenoven bereiden. Sowieso brood maar ook stoofschotels, vlees, vis en misschien zelfs gebak. Dat wordt uitproberen dan! Eerst maar eens leren hoe ik een goed vuurtje moet stoken. In ieder geval kun je nu gewoon met kipfilet aan de slag of als je een restje van een gebraden kip hebt, kun je dat gebruiken voor deze lekkere kruidige pilav met kip, snijbonen en rozijntjes gebruiken!

Pilav met kip, snijbonen en rozijntjes

Ingrediënten en bereidingswijze pilav met kip, snijbonen en rozijntjes

Voor 4 personen:

  • 300 gram rijst (een soort die je lekker vindt)
  • 2 grote kipfilets in blokjes
  • 500 gram snijbonen
  • 75 gram rozijnen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • verse koriander
  • zonnebloemolie
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart.
  2. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
  3. Maak de snijbonen schoon, snijd ze in smalle reepjes en blancheer ze in kokend water (2 à 3 minuten) tot ze beetgaar zijn.
  4. Verhit een koekenpan en doe er 2 eetlepels olie in.
  5. Fruit de ui kort en voeg de specerijen en knoflook toe. Bak ze even mee.
  6. Voeg dan de kipfilet toe. Bak die rondom goudbruin en gaar.
  7. Doe er tenslotte de rijst en snijbonen bij en roerbak die nog een paar minuten mee.
  8. Schep de rozijnen erdoor.
  9. Serveer de pilav met kip, snijbonen en rozijntjes met verse koriander.

Kijk voor nog meer kiprecepten ook eens bij: Kippenbouten met citroen

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.