Pecannoten fudge

Pecannoten fudge
pecannoten fudge

Af en toe vind ik het zo lekker om fudge te maken. Het is natuurlijk erg zoet maar het smelt zo lekker in je mond. Echt een guilty pleasure! Nu had ik weer bedacht dat ik iets met karnemelk wilde maken, dat zie je best vaak in bakrecepten voor komen. Pinterest is een enorme inspiratiebron voor mij dus ik tikte in: buttermilk en kreeg weer allerlei lekkers te zien.
Al snel viel mijn oog op deze buttermilk fudge.

pecannoten fudge

Fugde maken

Het zag er op de foto’s al heerlijk uit en ik ben dan altijd enorm benieuwd hoe zoiets wordt en of de smaak lekker is. Voor mij allemaal redenen om het eens te proberen. En ik kan je zeggen: verslavend lekker!! De karnemelk proef je niet terug maar het is wel een stuk minder heftig dan bijvoorbeeld witte chocoladefudge. Ik ga hier nog wel een keer mee experimenteren! Je moet wel even geduld hebben met het maken, al met al ben je zo een uur bezig maar het is de moeite waard. Eigenlijk zou je zelfs gelijk een dubbele portie moeten maken want het is zo op!

Ingrediënten en bereidingswijze pecannoten fudge

Voor 16 stukjes

  • 100 gram pecannoten, geroosterd en grof gehakt
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 230 gram karnemelk
  • 113 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zout
  • grof zeezout (flakes)
  • extra nodig: suikerthermometer, bakpapier en een vorm van 23 x 13 cm. Ik heb gewoon een tupperware bakje gebruikt
  1. Maak een vel bakpapier licht vochtig onder de kraan, verfrommel en leg in de vorm.
  2. Doe de suiker, boter, karnemelk, honing en zout in een pan met dikke bodem.
  3. Verhit op middelhoog vuur tot de boter en suiker gesmolten zijn.
  4. Breng het mengsel aan de kook en laat het al roerend pruttelen tot het een temperatuur bereikt van 110 – 114 graden Celcius. Dit duurt best een tijd, zeker 20 minuten.
  5. Doe het mengsel in de kom van je mixer en klop het tot het dik en mat van kleur is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  6. Spatel de pecannoten erdoor en schep het in de vorm.
  7. Bestrooi met grof zeezout.
  8. Laat een uur opstijven en snijd dan in blokjes.
  9. Bewaar het goed afgesloten op kamertemperatuur.
Bron: Pecan buttermilk fudge

Nog meer bakken met karnemelk?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.