Oventaco’s met kipgehakt

IMG_8316

Wat is het toch altijd weer leuk om als bloginsider aan de slag te mogen gaan. Dit keer doe ik mee met een insidersactie van Francesca Kookt en Santa Maria Nederland. No more boring meals is het devies en daar sluit ik me graag bij aan! Ik probeer altijd net even iets anders te doen met mijn gerechten zodat het verrassend blijft. En aan mij nu de uitdaging om te verrassen met de Tex Mex lijn oftewel #verrasmettexmex. 

IMG_8326

Voor de eerste challenge koos ik voor de Taco shells. Ik vulde ze met kipgehakt, wat groenten en bracht het op smaak met de taco seasoning mix maar in plaats van water gebruikte ik gezeefde tomaten. Als je de taco’s van tevoren al vult en ze dan nog een kwartiertje in de oven zet, blijven ze lekker knapperig en de vulling valt er niet zo snel uit. Bovendien is gesmolten kaas altijd extra lekker! Ik serveerde erbij nog wat zoete aardappelchips uit de Airfryer met een variatie op de ranch dressing. Met dank aan mijn fantastische fotografie assistent Leandro, die op de juiste momenten op het knopje van de afstandsbediening heeft gedrukt 🙂 Enjoy!

Voor 4 personen

  • Taco shells
  • 450 gram kipgehakt
  • 1/2 zakje taco seasoning mix
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 klein blikje bonenmix (Bonduelle) of mais
  • 50 ml gezeefde tomaten
  • 50 gram (of meer) oude geraspte kaas
  • extra: verse koriander, jalapeño pepers
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Verhit een ruime koekenpan met de olie en bak het kipgehakt rul.
  3. Voeg de paprika toe en bak kort mee.
  4. Doe dan de bonenmix erbij met de gezeefde tomaten en de seasoning mix.
  5. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit.
  6. Doe een stuk bakpapier in een ruime ovenschaal en zet hier de tacoschelpen op. Zorg dat ze wat steun aan elkaar hebben zodat ze niet omvallen.
  7. Verdeel het gehaktmengsel over de taco’s en bestrooi met geraspte kaas.
  8. Bak ze een kwartier in de oven tot de kaas gesmolten is.
  9. Bestrooi met verse koriander en naar smaak wat stukjes jalapeño.

Ps: Er staan nog wat andere Mexicaans getinte recepten op mijn blog! Zoals Fajitas met crispy aubergine, Taco tubs met makreel, tortilla wraps met kip en knapperige kikkererwten!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.