Meringuerol met rozenroom en kersen

Meringuerol met rozenroom en kersen

Zomerfruit

Wat is de zomer toch een heerlijk seizoen! Niet persé vanwege het weer maar wel door al het heerlijke zomerfruit dat nu verkrijgbaar is. Zeker op warme dagen kun je enorm genieten van aardbeien, bessen, frambozen, perziken, kersen en nog veel meer. Deze meringuerol met rozenroom en kersen maakte ik een paar weekjes geleden. Natuurlijk kun je hem ook met ander fruit vullen zoals aardbeien of frambozen. Kijk maar wat jouw favoriete zomerfruit is! Oh ja, ook al ziet deze rol er indrukwekkend uit, hij is zo gemaakt. Eet deze meringuerol met rozenroom en kersen wel dezelfde dag want hij wordt snel minder knapperig.

meringuerol met rozenroom en kersen

meringuerol met rozenroom en kersen

Ingrediënten en bereidingswijze meringuerol met rozenroom en kersen

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • een theelepel maizena

Room

  • 100 gram roomkaas
  • 4 eetlepels poedersuiker (of meer als je het zoeter wilt)
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 400 ml slagroom

Vulling

  • 200 gram kersen, ontpit
  • 1 eetlepel gehakte en geroosterde pistachenoten

meringuerol met rozenroom en kersen meringuerol met rozenroom en kersen meringuerol met rozenroom en kersen

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten met de mixer stijf.
  3. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe.
  4. Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de meringue toe en klop tot je een mooie glanzende massa hebt.
  5. Spreid het meringuemengsel voorzichtig uit over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten. Laat het afkoelen.
  6. Leg een vel bakpapier neer en leg de meringue met de bovenkant naar beneden op het bakpapier. Haal het andere bakpapier eraf.
  7. Meng in een kom de roomkaas met de poedersuiker en rozenwater.
  8. Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop dan alles samen een paar minuten tot het stevig is.
  9. Bestrijk de meringue met het grootste deel van de room maar laat een rand over.
  10. Verdeel de kersen over de room.
  11. Gebruik nu het bakpapier om de meringue voorzichtig op te rollen. Hij zal hier en daar breken maar dat is normaal.
  12. Leg de meringuerol met rozenroom en kersen voorzichtig op een schaal die in de koelkast past.
  13. Schep nog wat van de overgebleven room op de meringuerol en garneer met kersen en pistachenoten. Zet minimaal een half uur in de koelkast.

Tip: maak ook eens Chocolade meringues

meringuerol met rozenroom en kersen

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.