Maiswafels met pittige paprikaboter

Maiswafels met pittige paprikaboter

BBQ bijgerecht wedstrijd

Ik vind het altijd erg leuk om mee te doen aan wedstrijden op het gebied van eten en recepten. Normaal ben ik niet zo streberig maar ik zie hier dan wel een uitdaging in om wat anders te maken dan anders dat bovendien superlekker is! Francine van Heerlijke Happen kwam vorige week bij me langs om me een gave goodiebag te brengen en me te vertellen dat ze in samenwerking met Keukenkampioen een hele leuke wedstrijd had georganiseerd! De opdracht: maak een heerlijk BBQ bijgerecht met mais in de hoofdrol. Nu houd ik enorm van mais dus dat zag ik wel zitten en ik heb een heerlijk bijgerecht bedacht! Deze maiswafels met pittige paprikaboter zijn echt verrukkelijk en perfect bij een uitgebreide BBQ!

maiswafels met pittige paprikaboter

Ingrediënten en bereidingswijze maiswafels met pittige paprikaboter

Voor 6 wafels
bereidingstijd: 30 minuten

  • 240 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 195 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram geraspte kaas
  • 175 gram maiskorrels
  • 125 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 – 1 tl gerookt paprikapoeder spicy (pimenton)
  • Peper en zout
  • klein bosje peterselie
  • 3 geroosterde paprika’s
  • 1 avocado
  • zonnebloemolie
  • extra: wafelijzer
  1. Verwarm het wafelijzer goed voor.
  2. Maak het beslag voor de maiswafels door de karnemelk met de eieren los te kloppen in een grote kom.
  3. Voeg de bloem, maizena, het bakpoeder, peper en zout en paprikapoeder toe en meng door elkaar. Het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
  4. Roer dan de maiskorrels en geraspte kaas erdoor.
  5. Vet het wafelijzer licht in met zonnebloemolie en schep er voldoende beslag in om een mooie wafel te maken.
  6. Bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en leg ze op een bord. Dek de maiswafels vervolgens af met aluminiumfolie en herhaal met het overige beslag.
  7. Maak ondertussen de kruidenboter door de boter te mengen met de fijngesneden knoflook, fijngehakte peterselie, gerookt paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  8. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en dep ze droog. Snijd ze in repen.
  9. Halveer de avocado en snijd in plakjes.
  10. Serveer tenslotte de versgebakken maiswafels met pittige paprikaboter en de avocado en geroosterde paprika en eet smakelijk!

Tip: deze wafels zijn ook heerlijk als borrelhapje wanneer je ze in kleine stukjes snijdt!

maiswafels met pittige paprikaboter
Kijk trouwens ook eens bij dit recept als je van mais houdt: Maïskolf met basilicumboter, gebakken kip en polenta

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
%d bloggers liken dit: