Kokoscakejes met karamel zeezout chocolade

Kokoscakejes met karamel zeezout chocolade

Tony Chocolonely

Hmmm de titel zegt eigenlijk al genoeg toch? Kokoscakejes met karamel zeezout chocolade, wat een fantastische combi. In december maakte ik al hele lekkere oliebollen met de karamel zeezout smaak van Tony Chocolonely en ik wilde er graag nog iets mee maken. Sinds ik tijdens een bezoekje aan het bedrijf in Amsterdam mijn eigen reep mocht maken, ben ik echt wel fan van deze chocolade! Ik maakte toen een reep met kokos, chai thee kruiden en karamel dus eigenlijk is dit cakeje daar ook wel een beetje op gebaseerd.

kokoscakejes met karamel zeezout chocolade

Cakejes

Cakejes blijven wat mij betreft altijd goed. Met dit recept maak je aardig wat kokoscakejes met karamel zeezout chocolade. Je kunt het recept ook makkelijk halveren of vries een deel van de cakejes in. Als je geen muffinvorm hebt dan kun je er ook een grote cake van maken. Verdubbel dan wel de baktijd en vet de vorm goed in. Bekleed de vorm eventueel nog met bakpapier want zo weet je zeker dat je cake er goed uitkomt. Het voordeel van dit soort cakejes is altijd dat ze makkelijk te maken zijn. Het is geen ingewikkeld gedoe, je mengt gewoon de ingrediënten door elkaar en dat is het. Superleuk dus om samen met je kinderen te maken. Die vinden het vast niet erg om alvast een stukje chocolade voor te proeven!

kokoscakejes met karamel zeezout chocolade

Ingrediënten en bereidingswijze kokoscakejes met karamel zeezout chocolade

  • 4 eieren
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 el karnemelk
  • 100 gram kokos
  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 150 gram Tony Chocolonely karamel zeezout
  • extra: muffinvorm en papiertjes
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
  2. Klop de basterdsuiker met de vanillesuiker en eieren luchtig.
  3. Voeg vervolgens de olie, karnemelk en kokos toe en meng door het ei-suikermengsel.
  4. Roer dan de bloem en het bakpoeder erdoor tot het is opgenomen.
  5. Spatel tenslotte de in stukjes gehakte karamel zeezout chocolade erdoor.
  6. Verdeel het beslag over 20 à 24 cakevormpjes en bak ze in 25 – 30 minuten gaar.
  7. Laat ze afkoelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.