Koekjes met wildzwijnworst

Koekjes met wildzwijnworst

Hartige koekjes

De laatste tijd ben ik wat vaker hartig aan het bakken omdat ik dat qua afwisseling ook weleens lekker vind. Op de Horecava stond ook een stand van Brandt en Levie, worstmakers die de allerlekkerste worst maken van Nederlandse varkens en daarbij alles van kop tot staart gebruiken. Ik proefde de wildzwijnworst en kreeg direct het idee om te proberen hier een koekje mee te maken en zo geschiedde: koekjes met wildzwijnworst. Ik voegde nog wat rozijnen toe omdat ik dat een mooie combi vind bij wildzwijn.

koekjes met wildzwijnworst

Bereidingswijze en ingrediënten koekjes met wildzwijnworst

  • 100 gram bloem
  • 60 gram wildzwijnworst Brandt en Levie
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels water
  • zout en peper naar smaak
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten behalve het water, peper en zout en de rozijnen in de foodprocessor en pulseer tot het een geheel vormt.
  3. Voeg het water eetlepel voor eetlepel toe tot het de juiste consistentie heeft.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kneed de rozijnen op een licht met bloem bestoven werkblad door het deeg.
  6. Maak een rol met een diameter van 5 cm van het deeg en pak stevig in in plasticfolie. Laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  8. Haal de worst uit het plasticfolie en snijd in plakken van ongeveer 5 mm dik.
  9. Leg ze op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de koeken en bak ze in 15 minuten of tot ze goudbruin zien.
  10. Laat afkoelen op een rooster.

Wil je nog meer hartige hapjes? Kijk dan ook eens bij: Taralli – krokante deegrondjes



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.