Koekjes bakken en versieren met een stempel

Koekjes bakken en versieren met een stempel

Meer van Moos

Wat ben ik toch gek op koekjes! Het zelf bakken van koekjes is dan ook één van mijn favoriete dingen en ik doe het regelmatig met mijn zoons. Dat die natuurlijk vooral fan zijn van het snoepen van koekjesdeeg neem ik dan maar voor lief. Het leuke aan het maken van koekjes is dat je er gelijk een heleboel maakt zodat je een paar dagen lekker kunt genieten en je kunt makkelijk variëren qua smaak. Deze suikerkoekjes met afdruk zijn extra leuk omdat je ze helemaal naar wens maakt met de toffe koekstempels en koekuitstekers van Meer van Moos. Zo heb je in een handomdraai geweldig leuke koekjes om bijvoorbeeld uit te delen op school!

koekjes bakken en versieren met een stempel

Koekjes trakteren

Al een aantal jaren bak ik koekjes als mijn zoons jarig en die hadden nogal wat noten op hun zang: schorpioenen koekjes en treinen koekjes. Eerst alles uitsteken, dan nog glazuren, dat was een behoorlijk karwei. Nu is het een kwestie van koekjes versieren door een stempel in het te deeg drukken, ze uit te steken en bakken! En niet alleen mijn zoons zijn blij, ik zelf ook want hoe leuk is de uitsteker met mijn naam! Misschien ga ik nog wel zo’n uitsteker bestellen voor Het Ingrediënt! Ik vind dit zelf ook een enorm leuk kraamcadeau of verjaardagscadeau, origineel en je hebt er oneindig lang plezier van! Bovendien ziet het er allemaal heel mooi uit qua vormgeving. Het is mooi ingepakt en het ontwerp van de receptenkaart is ook heel eigen. Ik ben dus gewoon enorm enthousiast!

koekjes bakken en versieren met een stempel

Koekstempels, uitstekers en maatwerk

Nog even terug naar de koekstempels en uitstekers. Die zijn gemaakt van een duurzaam alternatief voor plastic, voelen stevig aan en liggen prettig in de hand. Je kunt kiezen voor koekstempels met een afbeelding, met een naam of gaan voor maatwerk als je je logo op je koekjes wilt hebben. En dan heb je ook nog koekjes uitstekers zoals die van mij met Deb’s Bakery & Kitchen, hoe cool is dat om altijd bij je visitekaartje een koekje te geven bijvoorbeeld? Als je voor het eerst een koekstempel of uitsteker bestelt, krijg je het startpakket erbij met daarin handige deegrolgeleiders, een recept voor het perfecte koekjesdeeg met tips en een uitsteekring. Je kunt dus direct aan de slag!

koekjes bakken en versieren met een stempel

Lekker koekjes bakken en versieren met een stempel

Ik maakte natuurlijk gelijk een stapel lekkere koekjes volgens het recept van Meer van Moos. De deegrolgeleiders zijn ideaal want zo is je deeg overal even dik. Zorg ervoor dat je deeg goed gekoeld is en gebruik voldoende bloem op je aanrecht om te voorkomen dat de koekjes niet mooi op de bakplaat komen. Koekjes bakken en versieren met een stempel is een heerlijke bezigheid voor een leuke middag.

Koekjes bakken en versieren met een stempel

Heerlijke knapperige en vooral leuke uitsteek koekjes maak je met dit recept! De toffe uitsteker en stempels zijn van Meer van Moos

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram vanillesuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje (of vanille essence, zie tip)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 300 gram bloem

Instructies

  • Mix de roomboter met de vanille- en poedersuiker tot een romige massa.
  • Doe de zaadjes uit het vanillestokje erbij of de vanille essence.
  • Voeg dan het ei en zout toe en meng kort.
  • Kneed kort de bloem door het deeg en verpak het in huishoudfolie. Laat het minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg met behulp van de deegrolgeleiders uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Druk de stempels gelijkmatig in het deeg en steek vervolgens het koekje uit met de uitsteker.
  • Bak de koekjes op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin aan de randen.
  • Laat ze volledig afkoelen.

Notities

  • ik heb het vanillestokje vervangen door 1 theelepel vanille essence omdat vanillestokjes op het moment bijna niet te krijgen zijn en bovendien onbetaalbaar.
  • De koekjes worden knapperig na het afkoelen. Bewaar ze daarna in een koekblik.
  • Bewaar dit recept snel op Pinterest

    Koekjes bakken en versieren met een stempel

    Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Meer van Moos. Wat ik in dit artikel schrijf is volledig mijn eigen mening. Lees meer over samenwerkingen in mijn disclaimer.



    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.