Knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten

Knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten

Knolselderij

Knolselderij staat misschien bekend als een echte erwtensoep groente maar niets is minder waar. Deze supergezonde groente is het hele jaar door verkrijgbaar en smaakt heerlijk in allerlei gerechten! Wij eten best vaak knolselderij want je kunt hem goed inzetten als vervanger van bijvoorbeeld aardappelen en hij is ook nog eens budgetproof. Daarnaast blijft de knolselderij lang goed, het is een echte bewaargroente. Let erop dat de knolselderij stevig aanvoelt als je hem koopt en geen beurse of vochtige plekken heeft. Als er wat loof aan zit, moet dat frisgroen zijn. Je moet hem wel schillen voordat je hem kunt bereiden, met een scherp mes gaat dat prima. Voor deze knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten moet je even aan de slag met een meloenbolletjeslepel. Dat is best een klusje maar goed te doen hoor!

knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten

Ovengerechten

Ik ben gek op ovengerechten. Het is zo makkelijk om een hele maaltijd in de oven te bereiden en tussendoor heb je even een momentje om wat anders te doen. Ik had in de Foodybox lente ook nog hele lekkere kaas gekregen en qua smaak leek me die goed passen bij de smaak van de knolselderij. Ik had natuurlijk knolselderijfriet kunnen maken met een kaasdip of gegratineerde knolselderij (was ik eerst nog van plan) maar ik had al eens een hele knolselderij in de oven gegaard en dus leek het me nu leuk om dat weer te doen alleen dan gevuld met kaas! Dus je hoeft niet veel te snijden maar je moet de knolselderij wel tot halverwege uithollen. Dat gaat het makkelijkst met een meloenbolletjes lepel. In combinatie met de pecannoten en maple syrup is dit echt een goddelijk gerecht. Lijkt jou dit lekker?

Ingrediënten en bereidingswijze knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten

  • 1 knolselderij
  • 100 gram pave leffe blond kaas
  • 25 gram pecannoten
  • een paar takjes tijm
  • 25 gram roomboter
  • 4 eetlepels maple syrup
  • peper en zout
  • extra: ovenschaal, meloenbolletjes lepel en aluminiumfolie

knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten  knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en schil de knolselderij.
  2. Hol de knolselderij vanaf de bovenkant uit met een meloenbolletjes lepel tot ongeveer halverwege.
  3. Snijd de kaas in blokjes en hak de pecannoten.
  4. Meng vervolgens de kaas met de pecannoten en tijm in een kommetje.
  5. Leg een groot vel aluminiumfolie in de ovenschaal en zet de knolselderij  erop.
  6. Bestrooi dan de knolselderij met peper en zout en schep het kaasmengsel in de uitholling.
  7. Besprenkel met de maple syrup en verdeel de boter erover.
  8. Vouw het aluminiumfolie zorgvuldig dicht en rooster de knolselderij in 1,5 uur gaar. Controleer met een vork of hij goed gaar is, verleng de baktijd desgewenst met nog elke keer 10 minuten.
  9. Serveer de knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten in plakken met bijvoorbeeld varkenshaas.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.