Hello Fresh Blog Battle Uit Pauline’s Keuken X Oh My Foodness

pasta à la carbo
Ik mocht weer mee doen aan een leuke bloginsiders actie. Dit keer ging ik voor team Uit Pauline’s Keuken aan de slag in een heuse Hello Fresh Blog Battle met Sabine van Oh My Foodness.

Hello Fresh Blog Battle

Hello Fresh, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die niet weten wat het is. Het zijn maaltijdboxen in verschillende samenstellingen voor 3 dagen met gevarieerde gerechten. Als je druk bezet bent en je houdt weinig tijd over dan is dit volgens mij een uitkomst. Je hoeft minder boodschappen te halen, niet vooruit te plannen en ook niet na te denken over wat je op tafel gaat zetten. Alle producten zijn op de juiste hoeveelheid personen afgestemd dus je houdt in principe geen restjes over. En voor deze actie mocht ik een keer de Hello Fresh box uitproberen.

In de maaltijdbox zitten dus 3 gerechten. Eén van deze gerechten is het winnende gerecht uit het tv-programma Over Smaak Valt Te Twisten. Aan mij de taak om dit gerecht te bereiden en het zo mooi mogelijk te fotograferen zodat jullie er trek van krijgen! Uiteindelijk mag er gestemd worden op alle foto’s en hopelijk wint Team Pauline en is mijn foto de mooiste 🙂

pasta à la carbo

Het winnende gerecht is een pasta à la carbo: pasta carbonara met een twist. Een lekker gerecht met wat extra pit door de rode peper. Ik deel graag het recept met jullie.

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 180 gram conchiglie
    1 ui
    2 knoflooktenen
    1/2 rode peper
    80 gram pancetta
    6 takjes peterselie
    350 gram champignonmix
    3 vrije-uitloopeiren
    50 gram grana padanoZelf toevoegen naar smaakOlijfolie
    Peper en zout

    Bereidingswijze

    1 Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan
    met deksel voor de conchiglie en kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten.
    Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

    2 Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten
    van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn
    en de pancetta in heel dunne plakken.

    3 Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog
    vuur. Let op: dit kan gaan roken. Schep de pancetta uit de pan en bewaar
    apart. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur in het bakvet
    van de pancetta. Voeg de champignonmix en de rode peper toe en bak
    nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de
    peterselie.

    4 Kluts ondertussen in een kom de eieren. Voeg de helft van de grana
    padano, 1 el lauwwarm water per persoon en peper toe en roer door.

    5 Haal de koekenpan van het vuur. Verkruimel de pancetta en
    bewaar nog even apart. Voeg de conchiglie en het eimengsel toe
    aan de champignons en verhit al roerende 1 – 2 minuten tot het ei heel
    licht begint te stollen en het een mooie saus wordt. (Let goed op! Zorg
    ervoor dat de koekenpan niet te heet is. Het wordt een saus, geen roerei.)
    Schep de helft van de verkruimelde pancetta door de saus en breng op
    smaak met peper en zout.

    6 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pancetta,
    grana padano en peterselie. Tip! In dit gerecht worden de eieren niet helemaal gegaard.
    Voor heel kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen die soms minder weerstand
    hebben is het goed om het eigeel iets verder te garen.

De andere gerechten die ik kookte waren:

Gewokte biefstuk met groenten en sesam-basmatirijst

biefstuk met basmati rijst

Fusili met warmgerookte makreel, champignons en rucola

fusili met makreel

Deze gerechten vonden wij eerlijk gezegd wel lekkerder dan het winnende gerecht. Wat mij verder opviel is dat er 2 pastagerechten in de box zaten en dan nog allebei met champignons ook. Houd je niet van pasta of champignons dan heb je dus niks aan deze box. Maar de producten zijn wel van een goede kwaliteit en het is ook ruim voldoende. Alles is netjes verpakt en ziet er vers uit. Verder lijkt het me vooral, zoals eerder gezegd, een uitkomst als je weinig tijd en inspiratie hebt om te koken. Alles is goed uitgelegd en de gerechten staan snel op tafel. Behalve dat ik het erg duur vind, vind ik het veel leuker om zelf mijn gerechten te bedenken. Maar zo voor een paar dagen is het wel eens lekker. In ieder geval is het een leuke battle om aan deel te nemen en ik hoop dat jullie allemaal op mijn foto gaan stemmen!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.