Grote chocolate chip kruidnoten

Grote chocolate chip  kruidnoten

Speciale Sinterklaas baksels verzinnen is eigenlijk een beetje een ondankbare taak. Er is namelijk al zo ontzettend veel lekkers te koop, waarom zou je dan toch nog de keuken induiken? Toch vind ik het ieder jaar weer superleuk om zelf wat te bakken want het is gewoon nog lekkerder dan de kant- en klare producten die je kunt kopen. Met dit recept ging ik trouwens voor gemak want ik had geen zin om allemaal kleine kruidnootjes te maken en daardoor maakte ik gewoon koeken van het deeg. Wel met chocolate chips erin en zo krijg je dus superlekkere chocolate chip kruidnoten! Wat is jouw favoriete Sinterklaaslekkers? 

grote chocolate chip kruidnoten

Ingrediënten en bereidingswijze grote chocolate chip kruidnoten

Voor 2 bakplaten vol

  • 250 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 tl koek- en speculaaskruiden
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/2 tl zout
  • 2 – 3 el melk
  • 75 gram chocolate chips (melk of puur, net wat je wil)
  1. Meng alle ingrediënten, behalve de melk en chocolate chips in de kom van de keukenmachine en kneed door elkaar.
  2. Voeg net genoeg melk toe zodat het een samenhangend deeg wordt en kneed dan de chocolate chips erdoorheen.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. 
  5. Vorm koeken met een diameter van ongeveer 6 à 7 cm van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  6. Bak de grote chocolate chip kruidnoten in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze op een rooster afkoelen. 

Nog meer overheerlijke Sintrecepten maken? 

Ga jij deze grote chocolate chip kruidnoten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



1 gedachte over “Grote chocolate chip kruidnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.