Gehaktdriehoekjes met pestoboontjes

gehaktdriehoekjes met pestoboontjes

Veel gerechten die in een knapperig jasje geserveerd worden, vind ik heerlijk! Het ziet er feestelijk uit en hapt zo lekker weg. Je kunt ze op vele momenten serveren en ook qua vulling kun je er alle kanten mee op. Maak het lekker van tevoren zodat je niet in de hitte hoeft te koken. Warm de driehoekjes in 10 minuten op in de oven op 180 graden. Ik gaf een Italiaans tintje aan dit gerecht en jullie mogen natuurlijk meegenieten van dit recept. Komt ‘ie!

Voor 4 personen:

Gehaktdriehoekjes

gehaktdriehoekjes met pestoboontjes

  • 8 velletjes filodeeg
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper, zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 ei, losgeklopt
  1. Doe het gehakt met de fijngesneden tomaten, de Italiaanse kruiden, peper, zout, paprikapoeder en Parmezaanse kaas in een kom. Meng goed door elkaar.
  2. Verhit een droge koekenpan en bak het gehakt rul en goudbruin. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Leg een vel filodeeg op een snijplank. Schep wat van het gehaktmengsel op het filodeeg op de plek van nummer 1 op de afbeelding. Vouw het vervolgens op volgens de opeenvolgende nummers totdat je een driehoekje hebt. gehaktdriehoekjes
  5. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en leg op de bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin.

Pestoboontjes

gehaktdriehoekjes met pestoboontjes

  • 500 gram sperziebonen
  • 50 gram basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 à 7 eetlepels olijfolie
  • zout
  1. Maak de sperziebonen schoon en spoel ze af. Breng ze in ruim water aan de kook en kook ze tot ze beetgaar zijn.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Doe de basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer
  4. Giet er langzaam de olijfolie bij tot het de gewenste consistentie heeft.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep 2 eetlepels pesto door de sperziebonen zodat ze allemaal bedekt zijn met de pesto.

De overgebleven pesto blijft een paar dagen goed in de koelkast. Schenk er een klein laagje olie op en dek goed af. Ik doe trouwens expres geen knoflook door de pesto omdat ik dat vrij snel vind overheersen. Maar als je het lekker vindt, kun je uiteraard een teentje knoflook toevoegen.

Serveer de gehaktdriehoekjes met de overgebleven pesto en de sperziebonen.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.