Crostata di ciliegie (kersentaart)

Crostata di ciliegie (kersentaart)

Kersen

Gesponsord – Heb je ze al op? Die heerlijke zoete rode kersen? Ik kan er ieder jaar weer zo van genieten als ze weer te krijgen zijn. Ik ben sowieso gek op zomerfruit, verrukkelijk! Kersen zijn voor mij echte snoepjes en op de een of andere manier vind ik ze ook zo gezellig, zeker als ze met hun steeltjes aan elkaar zitten. Het eten ervan vind ik echt een genot, vooral met zo’n handige kersenontpitter. Zo hoef je in ieder geval niet meer heel oncharmant die pitten in het schaaltje terug te spugen haha. In deze crostata di ciliegie (kersentaart) komt de kersensmaak optimaal naar voren!

Crostata di ciliegie (kersentaart)

Quiche en taartdeeg

Het maken van een crostata (Italiaanse vlaai) stond al een tijdje op mijn to bake lijstje. Dat dat lijstje inmiddels een beetje eindeloos is geworden, maakt het niet makkelijk om alles te bakken wat ik nog wil maar ik kies gewoon elke keer iets en zo kan ik jullie er ook weer mee verblijden! In de Foodybox zomer zat deeg voor quiche en taart van Tante Fanny dus ik heb het mijzelf makkelijk gemaakt en heb hier de crostata di ciliegie (kersentaart) mee gemaakt. Gevuld met verse kersen en kersenjam is het een heerlijke verwennerij! Wie wat zoeter deeg wil, kan zelf deeg maken. Onderaan het recept geef ik nog het recept voor zelfgemaakt deeg.

Ingrediënten en bereidingswijze crostata di ciliegie (kersentaart)

Voor 8 – 10 personen

  • vers quiche- en taartdeeg van Tante Fanny (of vers deeg, zie onderaan)
  • 500 gram kersen, ontpit en gehalveerd
  • 5 eetlepels kersenjam
  • eventueel: poedersuiker om te bestrooien
  • nodig: vlaaivorm van 24 cm

Crostata di ciliegie (kersentaart)

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (boven en onderwarmte)
  2. Rol het deeg uit maar laat op het bakpapier zitten.
  3. Snijd rondom een rand van 2 cm van het deeg af, leg de buitenrand apart.
  4. Doe het deeg met bakpapier en al in de taartvorm, druk de randen goed aan.
  5. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  6. Doe de gehalveerde kersen in de vorm en bedek met de kersenjam.
  7. Snijd de rand van het deeg in dunne repen en leg ze in ruitpatroon op de kersen.
  8. Druk de randen goed aan.
  9. Bak de taart in 40 minuten onderin de oven goudbruin en gaar.
  10. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Crostata di ciliegie (kersentaart)

Vers deeg

  • 500 gram bloem
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  1. Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en mix tot een glad en soepel deeg.
  2. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het uit tot een lap van 26 cm en snijd de overtollige randen weg.
  4. Rol de restjes deeg uit tot lang strengen.
  5. Vervolg verder het recept zoals hierboven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.