Cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Ik ben en blijf een koekiemonster! Taart en gebak vind ik heerlijk maar een lekker koekje waarvan je blijft dooreten, hmmm. Zoveel soorten en smaken koeken en omdat ze zo verschillend zijn, heb ik geen voorkeur. Ik kan enorm genieten van een lekker bros zandkoekje, een Jan Hagel of een kletsmajoor. En laat ik een goed chocolate chip cookie niet vergeten, vooral met grote chunks chocolade erin! Noten doen het trouwens ook altijd goed maar ik dwaal af want vandaag niets van dat alles maar deze superlekkere cranberry koekjes met sinaasappel en salie!

Koekjes met kruiden

Salie vind ik enorm lekker! In hartige gerechten maar in deze koekjes combineert het ook heel goed met de sinaasappelrasp en cranberry’s. Het zijn hele makkelijke koekjes om te maken en te bakken. Deze keer maakte ik ze zo snel mogelijk want mijn man vindt het altijd zonde dat ik koekjes bak, hij eet liever het deeg ongebakken hahaha. Is ook wat voor te zeggen natuurlijk, cookie dough is niet voor niets zo populair. Maar ik zou er gewoon koekjes van bakken. En hou je nou niet zo van salie? Dan zijn ze met rozemarijn of tijm ook heel erg lekker!

Cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Deze lekkere koekjes smaken extra bijzonder door de sinaasappelrasp en salie
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 32 koekjes
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • 135 g suiker
  • 2 el verse blaadjes salie, grof gehakt
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 260 g bloem
  • 170 g koude roomboter, in blokjes
  • 1 groot ei op kamertemperatuur en losgeklopt
  • 150 g cranberries

Instructies

  • Doe de suiker, salie en sinaasappelrasp in de kom van de foodprocessor.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zout.
  • Doe de helft van de bloem en de roomboter erbij en meng het door elkaar.
  • Voeg het losgeklopte ei en de rest van de bloem toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
  • Kneed er tenslotte nog de cranberries door, verpak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Maak balletjes van circa 3 cm doorsnede van het deeg, leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze wat platter met je handpalm.
  • Bak de koekjes 12 minuten tot ze aan de randen goudbruin zijn en laat ze afkoelen.

Notities

  • Vervang de salie voor tijm of rozemarijn. Gebruik voor gedroogde kruiden 2 theelepels
  • cranberry koekjes met sinaasappel en salie

    Het recept voor deze cranberry koekjes met sinaasappel en salie bewaren?

    Bewaar het recept voor deze cranberry koekjes met sinaasappel en salie makkelijk op Pinterest.

    cranberry koekjes met sinaasappel en salie


    1 gedachte over “Cranberry koekjes met sinaasappel en salie”

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.