Courgette fritters

Courgette fritters

Nieuwe recepten

Ik vind het soms best lastig om met iets nieuws te komen. Er zijn zo ontzettend veel foodblogs, kookboeken en tv-chefs dat het best heel lastig is om origineel te zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat op mijn blog alleen maar recepten staan die gekopieerd zijn van anderen. Ik probeer er altijd mijn eigen draai aan te geven. Maar het kan wel gebeuren dat sommige dingen ook op andere sites staan. Als ik iets verzin dan kan ik niet eerst alle recepten ter wereld gaan controleren en als ik iets gebaseerd heb op andermans recept dan zet ik het erbij. Maar over het algemeen kijk ik gewoon in mijn kastjes en combineer ik uit de losse pols wat ingrediënten met elkaar. 

Courgette

Courgette word hier thuis regelmatig gegeten. Het is een heerlijke groente om te verwerken in soep, pasta en ovenschotels. Omdat ze zo makkelijk groeien heb ik ze ook wel ieder jaar in mijn moestuin staan. Als je niet oplet worden ze echt enorm groot. Dan wordt de smaak ook wel minder en kun je er beter soep van maken. Nu het weer herfst is, ben ik aangewezen op de courgettes van de supermarkt en gelukkig smaken die ook prima. Deze keer heb ik de courgettes de hoofdrol gegeven en er lekkere koekjes of fritters van gemaakt. De munt geeft het wat fris en je zou er ook nog wat blokjes feta door kunnen doen voor een ziltig accent. 

Recept en bereiding

  • 2 courgettes, geraspt
  • 2 eieren
  • 2 takjes verse munt, fijngehakt
  • 150 gram bloem
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  1. Meng de courgettes met de losgeklopte eieren, munt, bloem, peper en zout.
  2. Verhit ruim olie in een koekenpan en schep er volle eetlepels van het mengsel in.
  3. Bak de fritters aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.