Cakerol met frambozenjam

Cakerol met frambozenjam

Zo’n gevulde cakerol met frambozenjam ziet er altijd indrukwekkend én smakelijk uit! Daar wil je echt je tanden inzetten. Het lijkt misschien ingewikkeld om zo’n cake op te rollen, maar het is makkelijker dan je denkt. In het recept leg ik het stap voor stap uit.

cakerol met frambozenjam

Zelf een gevulde cakerol met frambozenjam maken

Ik had nog frambozenjam over van het recept van de Viennese whirls uit de Great British Bake Off en aangezien wij eigenlijk zelden jam op brood eten, moest ik er maar iets mee bakken. Dus bakte ik er een cakerol mee. Dit had ik nog nooit gedaan en moest ik natuurlijk ook eens proberen. Het viel me alles mee. Bovendien is het ook nog eens snel klaar omdat zo´n dunne cake snel gaar is. Zorg dat alles klaar ligt voordat je begint. Na het bakken, moet je de cake gelijk oprollen. Doe dit rustig zodat de cake niet scheurt. Vervolgens laat je hem opgerold afkoelen waarna je hem kunt vullen. De vulling maken, is een fluitje van een cent. Rol de cake voorzichtig uit, besmeer me de vulling en rol dan weer op. Bestrooi voor serveren met poedersuiker en garneer met extra frambozen. Ik had gele frambozen uit de tuin, maar rode zijn ook heerlijk natuurlijk!

cakerol met frambozenjam

Gebak en taart met jam

Jam is een veel voorkomend ingrediënt in baksels. Het geeft eenvoudig een smaakaccent en het is altijd verkrijgbaar. Nog lekkerder is zelfgemaakte jam, maar zelf gekochte is ook heerlijk. Het wordt vaak gebruikt als vulling en je kunt er ook een mooi bovenlaagje mee maken voor je taart als je het verwarmt met wat gelatine. Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld botercrème een smaakje mee te geven! Opties genoeg dus. Als vulling in combinatie met slagroom is altijd goed. Het is makkelijk en snel en geeft ook kleur aan je gebak. Ik gebruikte hier frambozenjam, maar deze cakerol is natuurlijk ook lekker met een andere jamsoort.

Cakerol met frambozenjam

Gang gebak
Trefwoord cake, frambozen
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 bakplaat
  • bakpapier
  • vershoudfolie
  • mixer

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker + 2 eetlepels extra
  • 4 eieren
  • 40 gram roomboter gesmolten + extra om in te vetten
  • snufje zout
  • 200 gram frambozenjam
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • poedersuiker om te bestrooien
  • frambozen om te garneren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet het bakpapier goed in.
  • Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig en schuimig.
  • Voeg de gesmolten boter en de gezeefde bloem toe. Meng dit er voorzichtig door zodat het luchtig blijft.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout stijf en spatel dit voorzichtig door het eidooiermengsel.
  • Spreid het mengsel uit over de bakplaat tot je een rechthoek van 25 x 35 cm hebt. Bak de cake in 8 minuten gaar en goudbruin.
  • Leg alvast een vel vershoudfolie op je schone werkblad. Haal de cake uit de oven en leg hem omgekeerd op het folie. Het bakpapier zit dus bovenop.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake met behulp van het plasticfolie op. Laat het opgerold afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en klop de laatste minuut de mascarpone erdoor.
  • Rol de cake voorzichtig open, bestrijk met de frambozenjam en het mascarpone slagroom mengsel.
  • Rol voorzichtig weer op. Snijd de randen bij en bestrooi met poedersuiker. Garneer met frambozen.

Trek gekregen in recepten met frambozen?

Ik ben een groot fan van frambozen in recepten en dat zie je terug op de blog. Er staan meerdere bakrecepten op de site met frambozen erin. Kijk maar eens naar één van onderstaande recepten of tik frambozen in de zoekbalk in.

En het hele populaire recept voor de

 

 



3 gedachten over “Cakerol met frambozenjam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.