Borrelbrood met camembert en kruidenolie

Borrelbrood met camembert en kruidenolie

Niks lekkerder dan een warm brood met gesmolten kaas en lekker veel kruiden en knoflook! Je kunt me eigenlijk nooit wakker maken maar als het dan iets moet zijn, dan is dit borrelbrood met camembert en kruidenolie best een goede reden. Servetjes bij de hand want dit kun je niet netjes eten maar het genot van elke hap die je neemt, hmmm. De pittigheid van de cambembert, de olijfolie die langs je vingers sijpelt en dan de kruiden en knoflook die het geheel nog een kick geven. Elke hap van dit knapperige brood is hemels!

borrelbrood met camembert en kruidenolie

Met gemak zo’n lekker brood op tafel

Weet je wat trouwens ook hemels is? Het gemak waarmee je zo’n brood maakt. Er zijn wel een paar dingetjes waar je op moet letten:

  1. Snijd het brood niet te diep in want anders valt het uit elkaar. Heel erg is dat niet maar het oog wil ook wat.
  2. Zorg ervoor dat in elk hoekje en gaatje genoeg kruidenolie zit! Anders heb je net zo’n stukje zonder smaak en tja, dat is gewoon brood.
  3. Gebruik een goede kwaliteit camembert want de goedkope versie smelt niet mooi, geloof me, ik heb het geprobeerd.

Dan rest je niets anders dan gewoon maar de keuken in te duiken voor een heerlijk borrelbrood met camembert en kruidenolie. Lekker als onderdeel van de borrelplank of bij een kom overheerlijke soep!

Sneller recepten uitwerken

Ik heb me wel voorgenomen om mijn recepten eerder uit te gaan werken. I maakte dit borrelbrood met camembert en kruidenolie namelijk al in november vorig jaar toen ik een hele gezellige avond had met wat andere foodbloggers tijdens een borrel en een potje 30 Seconds. Ik had het spel nog nooit gedaan maar ben ik gelijk verbannen van de volgende editie want ik was er gewoon heel goed in haha. Vreselijk gelachen. En gesmuld dus. Dit brood heeft bij mij daarom ook extra goeie herinneringen en ik hoop dat jij er ook zulke mooie herinneringen bij gaat maken!

Borrelbrood met camembert en kruidenolie

De geur van een knapperig warm borrelbrood met camembert en kruidenolie laat het water in je mond lopen. En het is zo gemaakt!
Gang Bijgerecht, hapje
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 personen
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • 1 Turks afbakbrood
  • 1 camembert van 250 g (ik gebruik die van Le Rustique)
  • 150 ml olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 el verse salie, fijn gehakt
  • 1 el verse rozemarijn, fijn gehakt
  • 1 el verse tijm, fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het brood in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Snijd niet te diep want je wil dat het brood aan elkaar blijft.
  • Meng de olijfolie met de kruiden, knoflook en voeg zeezout naar smaak toe.
  • Druppel met een theelepel wat van het olijfoliemengsel tussen alle insnedes en zorg dat het goed verdeeld is.
  • Snijd de camembert in plakken en doe de plakken tussen het brood.
  • Besprenkel eventueel met het resterende olijfoliemengsel en bestrooi met wat grof zout.
  • Bak het borrelbrood in 15 minuten goudbruin en tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer direct.

Notities

  • Dit is ook lekker met brie
  • borrelbrood met camembert en kruidenolie

    Nog meer lekker brood

    De geur van vers brood is ook al zo lekker! In dit recept ga ik voor het gemak van voorgebakken brood maar je kunt ook zelf aan de slag met bloem, water en gist om zelf brood te bakken. Kijk maar eens bij deze recepten:

    Recept voor borrelbrood met camembert en kruidenolie bewaren?

    Op Pinterest kun je eenvoudig je favoriete recepten bewaren. Gebruik hiervoor onderstaande foto zodat je in één oogopslag ziet wat het is.

    borrelbrood met camembert en kruidenolie


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.