Appels die net te lang liggen…. ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Appeltaart of appelcake is altijd een goede optie om alsnog iets met de appels te maken maar niet zo gezond. Daarom maakte ik vandaag deze knapperige appelchips met maple syrup en kaneel.
Om de appels zo dun mogelijk te snijden kun je het beste gebruik maken van een mandoline. Zo worden je plakjes ook allemaal even dun. Mijn mandoline was helaas kapot maar met een vlijmscherp mes kun je ook prima dunne plakjes snijden.
Ingrediënten
- 3 appels
- 3 eetlepels maple syrup
- 1/2 theelepel kaneel
- Verwarm de oven voor op 95 graden Celcius en bekleed 2 of 3 bakplaten met bakpapier.
- Was de appels, ontdoe ze van het klokhuis met een appelboor en snijd ze in dunne plakjes.
- Leg de plakjes op de bakplaten.
- Meng de maple syrup met kaneel en bestrijk de appels met het mengsel met behulp van een kwastje.
- Droog de appels in 2 uur. Draai ze na een uur om.
- Als je ze na het bakken van het bakpapier haalt, worden ze nog knapperiger!