fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Appelchips zelf maken

Appels die net te lang liggen…. ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Appeltaart of appelcake is altijd een goede optie om alsnog iets met de appels te maken maar niet zo gezond. Daarom maakte ik vandaag deze knapperige appelchips met maple syrup en kaneel.

img_3184

img_3191

 

Om de appels zo dun mogelijk te snijden kun je het beste gebruik maken van een mandoline. Zo worden je plakjes ook allemaal even dun. Mijn mandoline was helaas kapot maar met een vlijmscherp mes kun je ook prima dunne plakjes snijden.

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 1/2 theelepel kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 95 graden Celcius en bekleed 2 of 3 bakplaten met bakpapier.
  2. Was de appels, ontdoe ze van het klokhuis met een appelboor en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Leg de plakjes op de bakplaten.
    img_3175
  4. Meng de maple syrup met kaneel en bestrijk de appels met het mengsel met behulp van een kwastje.
    img_3176
  5. Droog de appels in 2 uur. Draai ze na een uur om.
  6. Als je ze na het bakken van het bakpapier haalt, worden ze nog knapperiger!


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



1 thought on “Appelchips zelf maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up