Aardappelgratin torentjes

Aardappelgratin torentjes

Eten presenteren aan kinderen

Kinderen zijn heel visueel ingesteld. Het eten dat ze voorgeschoteld krijgen moet er dan ook wel een beetje aantrekkelijk uitzien. Ik vind het altijd weer een uitdaging om iets net even anders te presenteren zodat mijn kinderen er ook van gaan eten. Pasta lukt altijd prima, ze eten meestal wel alleen de pasta op maar ok, hopelijk zit er nog een verdwaald stukje groente in. Maar om nou iedere dag pasta op tafel te zetten… Daarom probeer ik ook weleens wat anders zoals deze aardappelgratin torentjes.

aardappelgratin torentjes

Aardappels op een andere manier

Ik maak wel regelmatig gebakken aardappelen uit de oven. Gekookte aardappelen zijn bij ons niet echt favoriet. Ik houd daar zelf ook niet van, vroeger te vaak gegeten denk ik. Bij ons is het dus zelden standaard aardappelen, vlees, groenten. Het wordt altijd in een ander jasje verpakt. Deze aardappel gratin torentjes zijn een goed voorbeeld van net even wat anders waardoor het er verleidelijk uitziet. Bovendien is het heel erg lekker! Wil je nog meer inspiratie om aardappelen te eten? Kijk dan eens bij Gepofte aardappels met gerookte zalm

Ingrediënten en bereidingswijze aardappelgratin torentjes

Voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook
  • 35 gram roomboter
  • Aardappelschijfjes 600  gram
  • 110 gram crème fraiche
  • 3 el melk
  • Peper zout
  • Provençaalse kruiden
  • 150 gram geraspte kaas
  • extra: muffinvorm en olie om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Vet de muffinvorm licht in met olie.
  3. Doe de boter met de geperste knoflook in een kommetje en smelt in de magnetron.
  4. Roer de crème fraîche, melk, peper en zout en 1 theelepel Provencaalse kruiden door.
  5. Vul de muffinvorm met de aardappelschijfjes. Doe dit tot ongeveer de helft en probeer de aardappelschijfjes zo goed mogelijk te verdelen.
  6. Verdeel de helft van het boter-roommengsel over de aardappelen.
  7. Leg de rest van de aardappelschijfjes erbovenop en verdeel de rest van het boter-roommengsel erover.
  8. Bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Bak ze in ongeveer 35 minuten tot de kaas gesmolten is en de aardappel zacht (controleer dit met een vork)

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.