Gevulde puntpaprika

IMG_0522

Waar zou ik toch zijn zonder mijn oven? Naast het feit dat ik regelmatig bak, gebruik ik de oven ook graag voor het avondeten. Naast wat voorbereiding, schuif je de schalen zo in de oven en ondertussen kun je de keuken vast opruimen of een spelletje doen met de kinderen. 

Sowieso vind ik ovenschotels vaak heel erg lekker. Dit is ook weer zo’n eenvoudige maaltijd maar door zo’n gesmolten kaaskorstje wordt het weer heerlijk verleidelijk. Eet er een gepofte aardappel bij of wat couscous en je hebt weer een makkelijke maaltijd!

IMG_0519

Voor 4 personen:

  • 8 rode puntpaprika’s
  • 150 gram rundergehakt
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 groot blik mais
  • 1 ui
  • een paar takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • zonnebloemolie
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.
  3. Snipper de ui en fruit deze in één eetlepel olie.
  4. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het bruin is.
  5. Doe de uitgelekte mais erbij en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de fijngesneden peterselie.
  6. Schep het mengsel in de paprika’s en strooi de geraspte kaas erover.
  7. Bak ze nog 20 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s