Aardbeien limoen kwarktaart – foodblogswap

IMG_0205Wat een weertje, het is ineens zomer geworden! Wel jammer dat de kinderen inmiddels weer naar school zijn dus een dagje strand zit er niet zo snel in maar we genieten net zo goed. Ik heb wel wat opstartproblemen sinds we terug zijn van vakantie (nu ruim 2 weken). Ik had voor de vakantie allerlei blogberichten ingepland en heb in de vakantie uiteraard niets gedaan maar het lukt me tot nu toe niet echt om met regelmaat wat te posten. Ik ben er even wat minder mee bezig. Maar het komt wel weer! Zeker omdat het weer tijd is voor de maandelijkse foodblogswap en deze keer kon ik kiezen van Out mijn keuken.

Zeker geen straf! Ik heb Esther een tijdje terug ontmoet tijdens de opening van Hotspot: Lab-44 in Zaandam en toen werd me al snel duidelijk dat ze haar blog met enorm veel enthousiasme en passie voor lekker eten schrijft! Out mijn keuken is veelzijdig, inspirerend en bovenal vind je er heerlijke gerechten. Omdat het zulk lekker weer is, koos ik voor een zomers recept. Op Out mijn keuken staat deze heerlijke Limoen kwarktaart en ik maakte er mijn eigen variatie op door een bodem te bakken van kokos shortbread (dezelfde als ik gebruikte in mijn grapefruittaart)en er aardbeien door te doen.

IMG_0214

Tenslotte nog even een tip. In dit recept gebruik ik gelatine. Er wordt altijd gezegd dat je dat maar 10 minuten moet laten weken maar ik heb geleerd dat je het het beste zo lang mogelijk kunt laten weken. Zet dit dus alvast klaar voordat je het shortbread gaat maken. Knijp het daarnaast niet enorm stevig uit. Zo maak je het alleen maar kapot. Je kunt het gewoon pakken en met het aanhangende water oplossen in de vloeistof naar keuze.

Voor 12 personen

kokos shortbread

  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram maizena
  • 185 gram bloem
  • 60 gram geraspte kokos
  1. Rooster de kokos in een droge koekenpan
  2. Mix de roomboter met de poedersuiker luchtig en romig.
  3. Voeg het vanille extract toe.
  4. Zeef de bloem en maizena en meng het rustig met het botermengsel.
  5. Roer de geroosterde kokos erdoor.
  6. Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm met bakpapier en vet in.
  7. Druk het shortbread deeg op de bodem en verdeel zo egaal mogelijk.
  8. Zet minimaal een half uur afgedekt in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  10. Bak de shortbread bodem 20 minuten en laat afkoelen.

Limoenkwarkvulling

  • 250 ml slagroom
  • 500 gram kwark
  • 60 gram suiker
  • 2 limoenen
  • 8 blaadjes gelatine
  1. Klop de slagroom stijf.
  2. Rasp de schil van 1 limoen.
  3. Pers de limoenen uit en zet het sap apart.
  4. Meng de kwark, de limoenrasp en suiker door de slagroom.
  5. Verwarm het limoensap en los hier de gelatine in op.
  6. Laat het iets afkoelen en roer het door het slagroom kwarkmengsel.
  7. Giet dit op de shortbread bodem.

Aardbeiensaus

  • 500 gram aardbeien
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels suiker
  1. Houd een stuk of 10 aardbeien apart ter decoratie.
  2. Ontkroon de rest en doe ze in een steelpan.
  3. Pureer ze met de suiker.
  4. Verwarm ze en los de gelatine erin op.
  5. Laat iets afkoelen en giet dan spiraalsgewijs op de limoenkwarkvulling.
  6. Trek er met een satéprikker een patroon in.
  7. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Decoreer met aardbeien.

IMG_0203

 

 

 

Advertenties

3 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wim schreef:

    heerlijke frisse en zomerse taart. Ga het dit weekend maken voor de verjaardag van mijn dochter:-)

    Liked by 1 persoon

    1. Leuk! Alvast fijne verjaardag!

      Like

      1. Wim schreef:

        oh ja, ik ben ook ’n groot fan van Out mijn keuken:-)

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s