Chai kokos karamel chocolaatjes

IMG_0254Het is alweer even geleden maar op 16 mei was ik te gast bij Tony Chocolonely in Amsterdam. Ik kreeg daar een workshop en mocht mijn eigen chocoladereep maken. Hoe tof is dat?! Ik was een van de gelukkige winnaars van een actie op Smulpaapje omdat de blog van Susan al 5 jaar bestaat. We moesten in een reactie achterlaten welke ingrediënten je graag in een Tony’s reep terug zou willen zien en daar hoefde ik niet lang over na te denken! Dat zou een pure chocoladereep worden met chai tea spices, kokos en karamel fudge. Heerlijk! 

Ik mocht dus naar Amsterdam en daar werd ons eerst uitgebreid verteld wat het verhaal achter Tony’s is. Tony Chocolonely produceert slaafvrije chocolade en het hele proces van boon tot reep is daarbij traceerbaar. Uniek in de chocoladewereld. En wat maken ze lekkere chocolade! Er zijn regelmatig limited editions met bijzondere smaken zoals de melk popcorn discodip of puur meringue kers. Ook de ‘gewone’ smaken zijn allesbehalve gewoon. Heerlijke chocolade in ongelijke stukjes omdat het er in de chocoladewereld ook niet eerlijk aan toe gaat. Het zet je in ieder geval aan het denken.

Mijn eigen reep mocht ik maken in een echte Tony chocolonely mal en ik kon kiezen uit ontzettend veel ingrediënten die ze daar hadden. En hoewel we alleen een melkchocoladereep konden maken, bleef ik bij mijn ingrediëntenkeuze. En die was echt superlekker! Ik heb nu thuis weer mijn eigen Tony chocolaatjes gemaakt alleen dan in een andere vorm want ik heb natuurlijk niet zo’n mooie mal. En voor de smaak maakt het niks uit natuurlijk. Gebruik wel de originele Tony’s chocoladereep want dat is en beter en lekkerder!

IMG_0247

Wat heb je nodig:

 • 200 gram pure chocolade
 • 1 zakje chai tea (de thee uit het zakje gehaald)
 • geraspte kokos
 • Stukjes karamelfudge in kleine stukjes of platte schijfjes  (afhankelijk van je vorm)
 • Extra: een siliconen ijsblokjesvorm of chocoladereepmal
 1. Om een mooie glanzende reep te krijgen, moet je de chocolade tempereren. Ik doe dat altijd met de entmethode. Dat werkt het makkelijkst en is voor iedereen dus te doen. Smelt au-bain marie 2/3 van de in stukjes gehakte chocolade. 
 2. Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en roer je er beetje bij beetje de rest van de chocolade toe. Je voegt pas weer chocolade toe als de rest gesmolten is. Het kan zijn dat je niet alle chocolade nodig hebt. Als de chocolade mooi glanst is het klaar.
 3. Doe een laagje chocolade in de vormpjes. Schud even zodat de luchtbelletjes verdwijnen.
 4. Bestrooi met wat kokos, chai tea en wat stukjes karamelfudge. Zorg dat er nog wat chocolade te zien is anders hecht de bovenlaag niet.
 5. Bedek met een laagje chocolade en strijk het glad. 
 6. Laat opstijven in de koelkast en haal ze voorzichtig uit de vorm. 

   

   

  Advertenties

  2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Lianne schreef:

   Wat leuk dat je het recept voor jouw reep deelt! En het moet wel een feestje geweest zijn bij Tony’s of niet? 😉

   Liked by 1 persoon

   1. Dat was zeker een feestje! Echt heel leuk om daar een kijkje te mogen nemen. Ik moet in het recept ook nog mijn recept voor karamel fudge opnemen maar ik kon het zo snel even niet meer vinden hahaha 😃

    Like

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s