Bietensoep – foodblogswap

IMG_9322Ik was het alweer bijna vergeten, de foodblogswap van juli. Ik had me deze keer nog zo voorgenomen om er op tijd mee te zijn en zodra bekend was van welke blog ik mocht koken, heb ik naar de recepten gekeken. Om het daarna weer compleet te vergeten…. oeps. Dus nu bedacht ik me ineens dat het alweer eind juli is en ik nog een gerecht moet maken van Share Love Not Secrets. Echt te erg dat ik dat elke keer bijna vergeet, ik zou ook mijn blogberichten beter in moeten plannen. Overal staan nog recepten opgeschreven. Juist, tijd voor meer structuur.

In ieder geval was het een feestje om op de blog van Marleen rond te neuzen. Wat een mooie lay-out en die foto’s!!! Om van te watertanden. Ik kende deze blog nog niet en wist dus ook niet dat zij een eigen boek heeft over ijs! Haar boek heet ‘Altijd ijs‘ en ze deed de fotografie, styling en receptontwikkeling zelf. Hoe cool! (stiekem ben ik ook een klein beetje jaloers omdat ik dat ook echt wel zou willen haha). Het verhaal achter Marleens blog vind ik ook mooi en ik blijf haar zeker volgen. Dat vind ik echt het leuke aan de foodblogswap!

IMG_9320

En toen nog op zoek naar een recept! Wat ik soms het lastige vind aan de foodblogswap is dat je een eigen draai aan recepten moet geven. Soms zijn recepten gewoon goed zoals ze zijn. Je moet dus wel wat kieskeuriger kiezen omdat je wel ook het originele recept naar voren wilt laten komen. Ik heb daarom gekozen voor de bietensoep, die kan ik met een simpele twist helemaal eigen maken. En hij is zo lekker! Handig is natuurlijk ook dat je soep gewoon kunt invriezen. Als je dat in porties doet, heb je altijd een lekkere kom soep voor handen als je trek hebt!

IMG_9308

  • 600 gram rode bieten, geschild en in stukjes
  • 1 grote rode ui, gepeld en in partjes
  • 2 tl zwart nigellazaad
  • 4–6 takjes tijm + extra
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie
  • 600 ml kippenbouillon
  • mascarpone
  • 2 kipfilets
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de rode bieten, de partjes ui, de nigellazaadjes met de tijm en rozemarijn op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrooi met peper en schep om met 1 eetlepel olijfolie.
  4. Rooster de groenten in 20–30 minuten gaar. Prik ter controle in de bieten om te kijken of ze zacht zijn.
  5. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met peper, zout en oregano.
  6. Bak de kipfilet in wat olijfolie goudbruin. Zet apart.
  7. Doe de bieten en ui in een grote pan.
  8. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  9. Pureer de soep met een staafmixer.
  10. Schenk de soep in kommen en maak af met wat stukjes kipfilet en een schepje mascarpone.
  11. Garneer met wat verse tijm.

 

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Marleen Visser schreef:

    Hi Debbie!
    Wat een leuk én lieve blog :))) Dank je wel! *bloos bloos*
    Heerlijke draai heb je eraan gegeven en prachtige foto’s.
    Geniet nog van de rest van de soep. Top inderdaad om in te vriezen. Daar ben ik ook een fan van.
    ENJOY 🙂

    Liked by 1 persoon

    1. Hoi Marleen, graag gedaan! Je blog is een plaatje! De soep was trouwens snel op, ook heerlijk als lunch haha. Groetjes

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s