Pruimen kersen bars met oreo

IMG_0175IMG_0181Ik heb al eerder een keer geschreven dat ik overloop van inspiratie. Ik lees veel over eten en kom online ook ontzettend veel lekkers tegen. Het wordt soms bijna teveel om alles bij te houden. Maar aan ideeën geen gebrek!

Ik was pas bij de tentoonstelling ‘Ik kook dus ik ben’ in het Wereldmuseum in Rotterdam. Deze tentoonstelling is tot eind juli te zien en ik vind het echt een aanrader! Ik vond het vooral heel leuk en interessant om te zien dat eten altijd al een grote rol heeft gespeeld en dat wat we tegenwoordig doen en eten allemaal is gebaseerd op hoe we het eeuwen geleden deden. In het oudste kookboek ter wereld staat bijvoorbeeld een recept voor pap. Ik ontbijt iedere ochtend met havermoutpap en dit verschilt niet eens zo veel met toen. Grappig toch?!

Ik heb sowieso niet de illusie dat ik allemaal nieuwe recepten bedenk want alles is al eens gedaan. Wel is het natuurlijk super dat we alles zo makkelijk met elkaar kunnen delen. En ik hoop dat jullie mijn recepten net zo lekker vinden als ik! Zoals deze pruimen kersen bars met oreo, ik vind ze echt heerlijk!

Voor 12 of 16 stukjes

Bodem

  • 250 gram oreokoekjes
  • 90 gram roomboter 
  1. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter.
  3. Doe de oreokoekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ze in een zakje of theedoek doen en ze fijn rollen met een deegroller.
  4. Meng de oreo kruimels goed met de boter en doe ze in de bakvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet in de koelkast.

Cakelaag

  • 175 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115 gram roomboter in blokjes
  • 250 gram kersen, ontpit en gehalveerd
  • 200 gram pruimen, in stukjes
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels maizena
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de kersen en pruimen met 3 eetlepels suiker en de maïzena in een kom. Meng door elkaar.
  3. Doe de bloem, cacao, bakpoeder, 100 gram suiker, een snuf zout, het ei, het vanille extract en de boter in de keukenmachine en draai tot een deeg.
  4. Verdeel 2/3 van het deeg over de oreo bodem, druk goed aan.
  5. Bedek met het kersen pruimenmengsel.
  6. Verdeel de rest van het deeg erover. Het deeg hoeft niet de hele bovenkant te bedekken. Je kunt gewoon stukjes deeg over de vorm verdelen.
  7. Bak in 35 – 40 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s