Mascarpone aardbeienijs

IMG_9224Pas geleden was ik bij een vriendin om daar een soort mini workshop taarten bakken te geven als verrassing voor een andere vriendin. Superleuk natuurlijk en het was erg gezellig. We maakten een taart met aardbeienfrosting en verse aardbeien. Altijd lekker! Na afloop was er nog aardig wat frosting over en aan weggooien doe ik niet dus ik bedacht me dat het vast ook wel in te vriezen zou zijn als ijs! En dat is ook echt superlekker! Je zou er nog extra stukjes verse aardbeien door kunnen scheppen voor het de vriezer in gaat of serveer het lekker met verse aardbeien erbij!

IMG_9228

  • 360 gram mascarpone
  • 380 gram slagroom
  • 200 gram poedersuiker, gezeefd
  • 2 theelepels vanille extract
  • 110 gram aardbeienpuree
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • eventueel: extra aardbeien in stukjes
  1. Klop de mascarpone luchtig en voeg dan de slagroom en suiker toe. Klop tot het stijve pieken vormt.
  2. Spatel rustig de rest van de ingrediƫnten erdoorheen.
  3. Doe het in een grote tupper, vries het in en roer het ieder uur even goed door (dit kan ook met de mixer) tot het bevroren is.
  4. Haal voor gebruik een half uur van tevoren uit de vriezer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s