Citroenkoekjes met tahin

IMG_9285

Het is weer eens wat anders, koekjes met sesampasta erin. Deze citroenkoekjes met tahin zijn hele brosse koekjes die smelten in je mond en ze hebben een nootachtige smaak. Het doet me nog het meest denken aan pindakaas. Ze zijn niet overdreven zoet en hebben net dat frisse tintje van de citroenzest.

IMG_9279

Voor ongeveer 26 koekjes

  • 120 gram zachte roomboterroomboter
  • 120 gram tahin (sesampasta, te koop bij de toko)
  • 120 gram suiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • 240 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius  (hetelucht).
  2. Klop de boter met tahin en suiker romig.
  3. Doe de citroenzest erbij.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder en doe het bij het botermengsel.
  5. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Druk de balletjes een beetje plat tot een dikte van 1 cm. Maak er eventueel een patroon in met een vork.
  7. Bak de koekjes in 15 – 18 minuten gaar tot ze aan de rand licht gekleurd zijn.
  8. Laat ze volledig afkoelen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s