Havermout amandel chocokoekjes

IMG_8457Ik heb weer een nieuwe dag op mijn blog in het leven geroepen. Misschien had je het al gelezen maar vanaf nu is iedere woensdag Koekjes dag! Ik ben echt gek op koekjes en ik heb nog zoveel recepten die ik wil maken dus daar ben ik nu maar mee begonnen. Bovendien kun je met koekjes moeilijk de fout in gaan. Er is een koekje voor ieder moment!

Ik heb al vaker havermoutkoekjes gemaakt en ook op mijn blog gedeeld maar deze zijn toch weer net even anders. Je kunt de amandelen natuurlijk ook vervangen voor walnoten of pecannoten, dat is ook superlekker. Ik gebruik ze niet zoveel omdat mijn zoontje allergisch is voor walnoten en pecannoten en ik wil natuurlijk wel dat hij ook van mijn baksels kan genieten. Dus vandaar de amandelen. Je maakt hier weer behoorlijk wat koekjes mee, bewaar ze in een koekblik en je kunt er zeker een week van genieten!

IMG_8464

Ingrediƫnten:

 • 170 gram bloem
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 theelepel kaneel
 • snufje zout
 • 200 gram havermout
 • 125 gram rietsuiker
 • 100 gram kristalsuiker
 • 170 gram gesmolten roomboter
 • 1 eetlepel honing
 • 1 ei
 • 200 gram pure of melkchocolade, in stukjes gehakt
 • 100 gram geroosterde en gehakte amandelen
 1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Roer de bloem, suiker, baking soda, kaneel, zout en havermout door elkaar.
 3. Klop de eieren en honing door de gesmolten boter.
 4. Doe het bloemmengsel bij het eimengsel en meng goed.
 5. Kneed de chocolade en amandelen erdoor.
 6. Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk ze een beetje plat met je hand.
 7. Bak ze in 12 – 14 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s