Chocolade oreo cookie dough taart

IMG_3829
Mijn kinderen mogen altijd zelf kiezen wat voor taart ze voor hun verjaardag willen en eigenlijk altijd willen ze iets met chocolade. Dit is een echte over the top taart met chocolade, oreos en chocolate chips erin en natuurlijk afgewerkt met botercrème en nog meer lekkers. Het was ook erg moeilijk voor ze om ervan af te blijven. Ik had mijn taart afgesmeerd met marshmallow fluff maar dat zakte iets in. Dat zie je ook wel op de foto dus je kunt beter botercrème gebruiken. Dat is ook heel lekker!

IMG_3833

Ingrediënten voor 1 grote taart (zeker 16 punten)

Basis

  • 460 gram bloem
  • 80 gram maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 1/2 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 225 gram roomboter
  • 350 gram kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 4 eieren
  • 480 gram karnemelk
  • extra: chocoladesprinkles ter decoratie

Cookie dough laag

  • 1 el stroop
  • 90 gram chocolate chips of gehakte pure chocolade

Chocolade laag

  • 37 gram cacao

Oreo laag

  • 8 fijngemalen oreo koekjes
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Vet 3 ronde vormen van 22 cm in en bestuif met bloem.
  2. Meng de bloem met de maizena, bakpoeder, baking soda en zout.
  3. Klop de boter en suiker in een paar minuten luchtig met de mixer.
  4. Voeg een voor een de eieren toe en vervolgens het vanille extract.
  5. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend de bloem en karnemelk toe.
  6. Mix alles goed door elkaar.
  7. Verdeel het deeg in drieën en voeg de verschillende vullings toe.
  8. Schep het in de bakvormen en bak in 30 – 35 minuten gaar tot een satéprikker er schoon uit komt.
  9. Laat volledig afkoelen.

Botercrème

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille extract
  • eventueel: cacaopoeder naar smaak voor chocoladebotercrème
  1. Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje. Klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten.
  2. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
  3. Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. \
  4. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Samenstellen cake

  1. Haal de verschillende cakelagen uit de vormen.
  2. Snijd de bovenkant eventueel nog een beetje bij zodat het enigzins recht is.
  3. Verdeel de helft van de botercrème tussen de lagen en stapel ze op elkaar.
  4. Smeer de zijkanten nog netjes dicht met botercrème en verdeel de rest over de bovenkant. Je kunt natuurlijk ook mooie toeven spuiten.
  5. Decoreer tenslotte nog met extra chocolade, oreo’s, sprinkles, koekjes en wat je nog meer lekker vindt!
Cake recept vertaald uit het Engels, bron What’s Gaby Cooking
Botercrème van Laura’s Bakery
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s