Kipcurry met mango

IMG_6370

Wat waren we afgelopen tijd verwend met heerlijk weer! Door alle extra vrije dagen leken het wel mini vakanties, lekker veel buiten in het zonnetje genieten. Dan is dit herfstweer wel even afzien. Hopelijk wordt het snel weer zomer en kunnen we weer buiten eten. Dit is een prima maaltijd voor hete dagen. Snel klaar en van de pit van de chilies gaat je bloed sneller stromen. Daar ga je dan extra van zweten maar je lichaamstemperatuur blijft hetzelfde.

Daarom eten mensen in warme landen vaak spicy!

IMG_6376

Nu is dit niet ontzettend pittig maar voeg gerust wat rode peper toe. Door de mango is het sowieso minder pittig. Mango is zo’n lekkere vrucht! Sappig, zoet en het geeft gelijk een tropisch tintje aan je gerecht. Het combineert fantastisch met kip of garnalen. Doordat mango een stevige vrucht is, kun je het prima toevoegen aan warme gerechten. Juist dat frisse geeft een extra touch aan je maaltijd.

Deze kruidige kipcurry is makkelijk te maken en superlekker!

Voor 2 personen (Verdubbel de hoeveelheid voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • handvol cashewnoten
  • verse koriander
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 1/2 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 zakje Tilda lime & coriander rijst (of 150 gram gewone rijst)
  • eventueel extra: limoen
  1. Kook, als je gewone rijst gebruikt, de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en de kip in blokjes.
  3. Schil de mango, snijd in blokjes.
  4. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie.
  5. Fruit de ui. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
  6. Pers de knoflook boven de kip en voeg de paprika toe.
  7. Nu mogen de specerijen erbij en wat peper en zout.
  8. Roerbak dit nog een paar minuten.
  9. Voeg de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen.
  10. Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan.
  11. Verwarm, als je de Tilda rijst gebruikt, de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  12. Serveer de rijst met de kipcurry en schep er wat mango overheen. Garneer met de cashewnoten en verse koriander.
  13. Als je gewone rijst gebruikt, breng dan nog extra op smaak met wat limoensap indien gewenst.
Advertenties

4 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wim Pothoff schreef:

    weer ’n topper! Prima gerecht voor vandaag!

    Liked by 1 persoon

    1. Dankjewel Wim! Smakelijk eten!

      Like

  2. Esmee schreef:

    Yum yum yum! Mango is zo lekker! Ik heb deze gepind en ga hem zeker binnenkort eens uitproberen… hij klinkt heerlijk!

    Liked by 1 persoon

    1. Dankjewel Esmee, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s