Hazelnootcake met appel

IMG_8878In de meivakantie waren wij een weekje in de Moezel in Duitsland. Prachtige omgeving en echt een aanrader met kinderen. Er is genoeg te doen en te zien! En het is niet zo ver rijden dus perfect voor een week. Ik had al gehoord en gelezen dat ze in de Duitse supermarkten veel meer bakproducten hebben dan hier en ook nog eens gunstiger geprijsd dus ik had in ieder geval 1 missie in de vakantie: op zoek naar een grote supermarkt zodat ik even kon inslaan.

En inderdaad, wat een keuze! Vooral qua taartdecoraties kun je helemaal losgaan en ze hebben ook veel kant en klare taart- en cakemixen à la dr Oetker maar ze hebben dus ook veel ingrediënten waaronder amandelmeel en hazelnootmeel. Dat is echt een stuk goedkoper dan in Nederland dus mocht je een keer in Duitsland zijn, neem maar een voorraadje mee. Met het hazelnootmeel ben ik aan de slag gegaan en heb ik deze lekkere cake gemaakt met stukjes appel erop. Wil je nog iets anders maken? Kijk dan eens naar dit recept: creusois met ganache.

IMG_8861

Wat heb je nodig:

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml ahornsiroop
  • 4 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram hazelnootmeel
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 appel, geschild en in dunne plakjes
  • extra nodig: grote cakevorm, bakpapier
  1. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
  3. Klop de boter met de suiker luchtig.
  4. Voeg de ahornsiroop toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Schraap de zijkanten van de kom eventueel schoon als het blijft plakken.
  5. Meng kort het bakmeel, hazelnootmeel en bakpoeder erdoor tot alles net gemengd is.
  6. Schep het beslag in de vorm en maak egaal met een spatel.
  7. Verdeel de plakjes appel erover en bak in 60 à 70 minuten gaar tot een satéprikker er schoon uit komt.
  8. Laat afkoelen en snijd in plakken.
Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. TessaC schreef:

    Oh dat klinkt heel erg lekker! Ik ben dol op hazelnoot, dus dat meel op mijn briefje gezet voor als ik eens naar duitsland ga. Briefje wordt steeds langer 😉

    Liked by 1 persoon

    1. Ja ik ook! In Duitsland hebben ze echt veel! Shopze en bakze!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s