Citroen mascarpone cake

IMG_8611.jpg
Morgen is het moederdag en worden alle moeders een beetje extra in de watten gelegd. Ik krijg sinds een paar jaar lieve zelfgemaakte cadeautjes van mijn jongens, heerlijk is dat! Die lieve glunderende koppies. En natuurlijk een lekker ontbijtje speciaal voor mij. Ik ben benieuwd wat het morgen wordt! 

Ze zijn nu nog te klein om het zelf te bereiden maar ik kan niet wachten tot ze wel zelf wat voor me klaar gaan maken. Dat komt dan vast op een onmogelijk tijdstip en met een rauw ei ofzo haha. Want dat heb ik vroeger ook gedaan. Ik dacht dat het ei maar 1 minuut moest koken….
IMG_8609.jpg
Wat mij betreft hoort er ook een traktatie bij op moederdag. Je kunt het natuurlijk ook cadeau doen aan je eigen (schoon)moeder want er gaat niks boven zelfgemaakte cadeaus. Deze citroen mascarpone cake is weer eens wat anders. Ik deed er wat citroentijm door voor een extra accent maar laat het gerust weg. Fijne moederdag!

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 biologische citroen
  • 125 gram zachte roomboter 
  • 200 + 50 gram suiker 
  • 2 eieren
  • 250Mascarpone 
  • 200 gram slagroom
  • Paar takjes citroentijm en wat extra ter garnering. (Of wat nootjes zoals pistachenoten of amandelen)
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius (hetelucht).
  2. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder.
  4. Was de citroen en droog goed af. Rasp de schil en pers de citroen uit.
  5. Mix 200 gram suiker met de roomboter luchtig en romig.
  6. Meng 1 voor 1 de eieren door het botermengsel.
  7. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm en hak fijn.
  8. Spatel vervolgens de bloem, 150 gram mascarpone, het citroensap en rasp en de citroentijm erdoor.
  9. Verdeel het beslag over de vorm en bak in ongeveer 1 uur gaar of tot er een satéprikker schoon uitkomt.
  10. Laat 10 minuten staan en haal de cake dan uit de vorm. Laat afkoelen.
  11. Klop de slagroom met 50 gram suiker en 100 gram mascarpone stijf en verdeel over de cake.
  12. Garneer met wat extra citroentijm. Of gehakte pistachenoten of amandelen.

IMG_8616.jpg

Advertenties

9 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Natascha schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Complimenten voor de prachtige foto’s 🙂

    Like

  2. My happy kitchen & lifestyle schreef:

    Die cake ziet er echt heerlijk uit! Mijn zoon is inmiddels wel groot genoeg om een eitje voor me te koken maar is ook puber genoeg om het liefst tot 12 uur in bed te blijven liggen….

    Like

  3. Bianca Ronday schreef:

    Niet voor het ontbijt bedoeld, maar ik krijg er nu wel trek in!

    Like

  4. hillybillybeauty schreef:

    Ik krijg altijd trek als ik dit soort zalige berichten lees. Ik ben gek op citroen cake, alleen maak ik het zelden omdat ik dan meteen een halve cake naar binnen werk. Deze variant is wel een goed idee voor mijn mans verjaardag volgende week!

    Like

  5. capitalmonday schreef:

    O wat lekker zeg, het water loopt me in de mond. Ik denk dat ik dit ook wel zou kunnen maken (aangezien ik goed keukenprinses ben is dat heel wat). Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    Like

  6. Carlijn schreef:

    Wauw dat ziet er echt superlekker uit. En mooi ook! Die citroentijmtakjes maken het helemaal af. Prachtig!

    Like

  7. Irina schreef:

    Aah wat klinkt dit goed! Dit recept ga ik zeker onthouden!

    Liked by 1 persoon

  8. Grace schreef:

    Oh dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen.

    Liked by 1 persoon

  9. Dat ziet er heerlijk uit! Ik houd echt van citroencake en van mascarpone dus dit is perfect!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s