Crispy kipspiesjes met ananas quesadilla en maissalade

IMG_8587

Zoals jullie misschien gelezen hadden, ben ik weer aan de slag gegaan als bloginsider voor Francesca Kookt en Santa Maria Nederland. Het motto: No more boring meals! Dat laat ik me geen 2 keer zeggen natuurlijk want ik houd van veel variatie in de keuken en aan tafel.

Met het uitgebreide pakket dat ik kreeg, ging ik pas al aan de slag en maakte er heerlijke oventaco’s van. Vandaag pakte ik het nog wat uitgebreider aan want ik maakte 3 verschillende Tex Mex gerechten.

Nu kook ik eigenlijk nooit met pakjes en zakjes dus wat vond ik nou van deze producten? Ik ben vooral fan van de tacoschelpen en wraps. De seasoning mixen zijn lekker maar ook erg zout en ik vind het leuk om zelf mijn kruidenmix samen te stellen. Neemt niet weg dat we heerlijk hebben gegeten dus de Tex Mex producten zijn zeker geen no no. Eet smakelijk!

Maissalade

IMG_8585

  • 1 blik mais
  • 8 cherrytomaatjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel fajita seasoning mix (Santa Maria)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • verse koriander
  1. Snijd de cherrytomaten in vieren, snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en snipper de ui.
  2. Doe de uitgelekte mais met de tomaatjes, sla en ui in een kom.
  3. Voor de dressing meng je de seasoning mix met de olijfolie en het limoensap.
  4. Schep de salade en de dressing goed door elkaar en maak af met verse koriander.

Crispy kipspiesjes

IMG_8594

  • 500 gram kipfilet
  • Crispy chicken seasoning mix (Santa Maria)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • extra: satéstokjes
  1. Week de satéstokjes in koud water. Verwarm de oven voor op 205 graden Celcius (hetelucht).
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van 3 x 3 cm.
  3. Snijd de paprika in grove stukken en de ui in partjes.
  4. Meng de kip met de seasoning mix en de olie.
  5. Rijg de stukjes kip afgewisseld met ui en paprika aan de spiesjes.
  6. Bak ze 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat knapperig.

Ananas quesadillas, voor 8 grote of 12 kleine punten

IMG_8597

  • 1/4 Verse ananas of ananas uit blik, in stukjes of plakjes
  • 4 grote tortilla’s
  • Chunky wrap salsa (Santa Maria)
  • 120 gram geraspte oude kaas
  • extra: zure room, koriander en jalapeño
  1. Verwarm de oven op 205 graden Celcius.
  2. Leg 2 tortilla’s op het werkblad.
  3. Bestrijk met de salsa.
  4. Verdeel de stukjes ananas erover.
  5. Bestrooi met de kaas.
  6. Leg er een tortilla bovenop en bak ze in 10 minuten in de oven.
  7. Snijd ze in punten en serveer met zure room, koriander en jalapeño’s.

Voor meer Tex mex inspiratie, kijk ook eens bij: Taco tubs met makreel, taco’s met crispy courgette en tortilla wraps met kip en gekaramelliseerde ui

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Nicole ~ Heather & Lime schreef:

    Jum, dit klinkt heerlijk 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s