Spaghetti nestjes

IMG_8209Je kent het vast wel, je hebt weer eens teveel spaghetti gekookt. Of er is een restje over waar de gehaktballetjes al lang uitgepikt zijn. Hier gebeurt dat regelmatig. Weggooien vind ik zonde dus ik eet vaak tijdens de lunch restjes van de vorige dag(en) of ik maak er weer iets nieuws mee. Zo ontstaan eigenlijk de leukste recepten. Soms zou je stiekem willen dat je teveel hebt gemaakt. Doe dat ook gewoon maar eens want dit is weer zo lekker! Het basisrecept dat ik hiervoor gebruik is de spaghetti meatballs. Als je daarvan overhoudt, maak je er deze lekkere spaghetti nestjes van. Ook gelijk weer heel kidsproof!

IMG_8211

Voor 12 spaghetti nestjes

  • 400 à 450 gram gekookte spaghetti met tomatensaus (of pestosaus of roomsaus)
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella, in 12 stukjes verdeeld
  • olijfolie
  • extra: muffinvorm
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  2. Vet de muffinvorm licht in met olijfolie.
  3. Doe de leftover spaghetti in een kom.
  4. Roer het ei en de Parmezaanse kaas erdoor.
  5. Verdeel de spaghetti over de muffinvorm. Dit gaat het makkelijkst door wat spaghetti om een vork te draaien zodat je al een soort nestje krijgt.
  6. Druk licht aan.
  7. Verdeel de mozzarella erover en zet 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de randjes krokant zijn.
Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. My happy kitchen & lifestyle schreef:

    Wat een leuk en lekker idee! Ga ik een keer proberen.

    Liked by 1 persoon

    1. Leuk! Laat me maar weten als je ze hebt gemaakt 😃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s