Rabarber yoghurtcake

IMG_7834

Het is weer rabarbertijd! Ik heb zelf ook een rabarberplant in de tuin maar die is pas tegen het einde van het seizoen (24 juni) redelijk aan de maat zodat ik in het begin mijn rabarber ook op de markt koop. Ik vind rabarber echt superlekker! Wist je dat het eigenlijk groente is en geen fruit? En dat het ook hartstikke goed smaakt met bijvoorbeeld kip. 

IMG_7832

De bladeren kun je trouwens niet eten, die zijn giftig. Wel die mooie stengels. Sommige mensen schillen ze nog maar dat doe ik zelden. Je merkt snel genoeg of ze draderig zijn of niet. Als het nodig is, schil je ze dus. Dit recept maak ik regelmatig als rabarber in het seizoen is en als dat niet zo is, gebruik ik frambozen uit de diepvries. Het is een makkelijke cake maar heel smaakvol en bijzonder door het rozenwater. En zoek je nog meer rabarber inspiratie? De rabarber cheesecake en rabarber koekjes zijn ook echte aanraders!

Voor 12 tot 14 punten

  • 150 gram rabarber, in kleine stukjes
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 130 gram gesmolten roomboter
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Schep de rabarber met het bakmeel en de suiker door elkaar.
  4. Doe vervolgens de boter, vanille, eieren, yoghurt en rozenwater erbij.
  5. Roer kort tot alles net gemengd is.
  6. Schep het beslag in de vorm en bak 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een sate prikker of de cake gaar is.
  7. Laat afkoelen en serveer in punten met wat poedersuiker, yoghurt of slagroom.
Advertenties

5 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Marja schreef:

    Woww Debbie, die foto’s !! Die moet je bewaren voor je kookboek hoor – want volgens mij gaat die er komen! Allemaal heerlijke maar vooral toegankelijke recepten. Héél veel complimenten

    Liked by 1 persoon

    1. Dankjewel!!! Ik zit hier helemaal te glunderen, wat een mooi compliment. En dat kookboek… Ja daar droom ik weleens over 😄

      Like

  2. Lianne schreef:

    Ziet er erg smakelijk uit! Wij hebben lange tijd een rabarber plant in de tuin gehad, maar omdat we er nooit van aten hebben we heb maar weggehaald. Nu ik dit zie vind ik dat wel jammer…

    Liked by 1 persoon

    1. Oh dat is inderdaad jammer! Gelukkig kun je het tegenwoordig ook goed kopen!

      Like

  3. Pingback: Kip met rabarber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s